Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός φορτηγού πλοίου για θαλάσσια ρύπανση στο Ικόνιο

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός φορτηγού πλοίου για θαλάσσια ρύπανση στο Ικόνιο

ρύπανση

Το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, προχώρησε χθες βράδυ, στη σύλληψη του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του φορτηγού πλοίου «Ice Glacier», με σημαία Νήσων Μάρσαλ, μετά την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή του Ικονίου, στη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο.

Η ρύπανση, έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70m2), προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου έγινε υπερχείλιση από το εξαεριστικό Αρ. 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα πετρελαιοειδή να διαρρεύσουν πρώτα στο κατάστρωμα και κατόπιν στη θαλάσσια περιοχή.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα του πλοίου και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την καταβολή εγγυητικής επιστολής για την κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/303050-Synelephthesan-o-ploiarchos-kai-o-protos-mechanikos-phortegoy-ploioy-gia-thalassia-rypanse-sto-Ikonio ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...