Συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε να πουλήσει το Στιλέτο του Καντάφι

Τετάρτη 15/06/2016 – 18:35Πολλαπλές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς είχε ο θάνατος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Πολύτιμα αντικείμενα από τους θησαυρούς που είχε συγκεντρώσει ο επί δεκαετίες πρόεδρος της Λιβύης, χάθηκαν προς άγνωστες κατευθύνσεις. Ένα από τα πανάκριβα αντικείμενα, εντοπίστηκε στην Τουρκία.
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει το Στιλέτο του Καντάφι, στην αχανή αγορά της Άγκυρας. Το στιλέτο, διακοσμημένο με κάθε λογής πολύτιμους λίθους και με τη θήκη του κατασκευασμένη από το ακριβότερο ελεφαντόδοντο, θεωρείται ότι εκλάπη μετά το θάνατο του Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011, ενώ ήταν τοποθετημένο σε ένα από τα παλάτια του Λίβυου ηγέτη.
Ο ύποπτος για την κλοπή, αλλά σε κάθε περίπτωση ένοχος για την εμπορία πολύτιμου θησαυρού δίχως άδεια, συνελήφθη μαζί με δύο άλλους άνδρες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως βοηθοί του. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πολύτιμο αυτό αντικείμενο θα πουλιόταν σε Σαουδάραβα επιχειρηματία έναντι 10 εκατ. δολαρίων!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...