Συνελήφθη ο Ερβέ Φαλτσιανί που είχε αποκαλύψει τη λίστα Λαγκάρντ!

Συνελήφθη ο Ερβέ Φαλτσιανί που είχε αποκαλύψει τη λίστα Λαγκάρντ!

Συμβαίνει τώρα: Συνελήφθη ο «πατέρας» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί

Ο Ερβέ Φαλτσιανί, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν αποκάλυψε τη λίστα Λακάρντ, συνελήφθη στη Μαδρίτη, μετά από αίτημα των ελβετικών αρχών, που ζητούν την έκδοσή του! Αν και η ισπανική αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ποια είναι η κατηγορία που του προσάπτει η Ελβετία, ο  πρώην υπάλληλος της HSBC, είχε προκαλέσει σάλο όταν είχε  αποκαλύψει το σκάνδαλο Swissleaks- για τις πρακτικές φοροαποφυγής που εφάρμοζαν οι πελάτες της ελβετικής τράπεζας. Πράξη, που όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, έβαλε σε δύσκολη θέση, πολλούς ισχυρούς ανθρώπους, εντός και εκτός Ελβετίας.

 

Ο Γαλλοϊταλός είχε καταδικαστεί το 2015 από την ελβετική δικαιοσύνη σε φυλάκιση πέντε ετών για οικονομική κατασκοπεία. Τα τραπεζικά έγγραφα που είχε κλέψει αποκάλυπταν την ύπαρξη μη δηλωμένων τραπεζικών λογαριασμών στη θυγατρική της HSBC στη Γενεύη. Συνολικά, στα τέλη του 2009, χάρη στις «λίστες Φαλτσιανί», εντοπίστηκαν 127.000 λογαριασμοί που ανήκαν σε 79.000 πρόσωπα 180 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος κατηγοριών, καθώς ο 46χρονος τώρα, Φαλτσιανί είχε συλληφθεί και στη Βαρκελώνη όπου παρέμεινε υπό κράτηση για μήνες, αλλά στο τέλος, η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισε να μην τον εκδώσει στην Ελβετία. Την ίδια περίοδο συνεργαζόταν με τις εισαγγελικές αρχές κατά της διαφθοράς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/327610-Symbainei-tora-Synelephthe-o-pateras-tes-listas-Lagkarnt-Erbe-PHaltsiani ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...