Συνελήφθη ο άντρας που κινηματογράφησε τον δημόσιο αποκεφαλισμό γυναίκας

Συνελήφθη ο άντρας που κινηματογράφησε τον δημόσιο αποκεφαλισμό γυναίκας
Ένας αστυνομικός, που συμμετείχε στις προετοιμασίες για τον δημόσιο αποκεφαλισμό γυναίκας στην Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας συνελήφθη, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε κινηματογραφήσει κρυφά την στιγμή της εκτέλεσης.

Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε τον άντρα, που αφού κινηματογράφησε την εκτέλεση της γυναίκας με το κινητό του, την ανέβασε το YouYube, προκαλώντας την διεθνή αποδοκιμασία για τον τραγικό θάνατό της. Το βίντεο κατέβηκε αργότερα λόγω της πολιτικής του YouTube για τα βίντεο που περιέχουν «συγκλονιστικό» και «αποτρόπαιο» περιεχόμενο, αλλά ο χρόνος που παρέμεινε σε δημόσια θέα ήταν αρκετός για να επικριθεί η Σαουδική Αραβία ακόμα μία φορά για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο αστυνομικός που συνελήφθη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, θα οδηγηθεί ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου και δικαστηρίου της Σαρία (θρησκευτικό δικαστήριο που βασίζεται στον άγραφο νόμο των μουσουλμάνων), ενώ οι ποινές που θα του επιβληθούν παραμένουν απροσδιόριστες.

Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται η Laila Basim, που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε την επτάχρονη κόρη του συζύγου της, αφού πρώτα την κακοποίησε κατ’ επανάληψη σεξουαλικά με σκουπόξυλο.

Η γυναίκα σύρθηκε σε κεντρικό δρόμο της Μέκκα από τέσσερις αστυνομικούς και δέχθηκε τρία χτυπήματα με σπαθί στο λαιμό, ενώ φώναζε κατ’ εξακολούθηση ότι είναι αθώα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...