Συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν τον Κώστα Κουτσομύτη

Συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν τον Κώστα Κουτσομύτη

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 10/03/2016 – 19:49

Συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν τον Κώστα Κουτσομύτη

Συνεργάτες και φίλοι του Κώστα Κουτσομύτη μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Φιλαρέτη Κομνηνού:

Όταν γνώρισα τον Κώστα Κουτσομύτη, αρχές της δεκαετίας του ‘90, ήταν ο απόλυτος άρχοντας της ελληνικής τηλεόρασης. Όταν σου τηλεφωνούσε ο Κουτσομύτης να σου προτείνει συνεργασία δεν ζητούσες χρόνο να απαντήσεις, έλεγες αμέσως το «ναι». Ήταν τιμή να δουλεύεις μαζί του. Ήταν ο πρώτος μου σκηνοθέτης στην τηλεόραση, τον θαύμαζα και τον αγαπούσα πολύ. Κάναμε μαζί τέσσερα σίριαλ, με τελευταίο τα «Ματωμένα Χώματα». Όλα εποχής. Ο Κώστας λάτρευε τα έργα εποχής. Είχε μια μοναδική μαεστρία, κινηματογραφική ματιά για να τα μεταφέρει στην ελληνική τηλεόραση. Έχω πολλά να θυμηθώ από τον Κώστα και τη γυναίκα του Ρένα, γιατί μετά από 16 χρόνια συνεργασίας ήταν σαν συγγενείς μου.

Ντόρα Γιαννακοπούλου:

Εκτός από την αγάπη μου οφείλω και ευγνωμοσύνη στον Κώστα γιατί ανέδειξε στη μικρή οθόνη τρία βιβλία μου: Την «Πρόβα του νυφικού», τον «Μεγάλο θυμό» και τις «Τρεις χήρες». Ο Κώστας Κουτσομύτης προσέφερε πολλά στην ελληνική τηλεόραση. Όσο για τα βιβλία μου, ενώ είχαν διαγράψει ήδη εμπορική πορεία πουλώντας χιλιάδες αντίτυπα πριν γίνουν τηλεοπτικά σίριαλ, εξακολούθησαν να πωλούν ακόμα περισσότερο μετά την επιτυχημένη μεταφορά τους στη μικρή οθόνη.

Γιώργος Νταλάρας:

Ήταν ένας ξεχωριστός σκηνοθέτης, σπουδαίος έμπειρος, σοβαρός και ευγενής, με επιμονή στη λεπτομέρεια. Έδινε κύρος και αίγλη σε όλες τις δουλειές και ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη στους συνεργάτες του. Είχα την τύχη να συνεργαστούμε το 1992 στα «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» του Κώστα Μουρσελά και το 2008 στα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου. Μας έφερε κοντά η μουσική ενός άλλου αγαπημένου φίλου και μόνιμου συνεργάτη του, του Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος έφυγε κι αυτός πρόσφατα ξαφνικά από κοντά μας. Θα θυμάμαι πάντα τον Κώστα Κουτσομύτη με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Κώστας Αρζόγλου:

Συνεργάστηκα μαζί του περίπου 20 χρόνια, όχι μόνο στα «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», αλλά και στο «Εν Αθήναις», στο «Τερέζα Βάρμα Δακόστα», στην «Εκτέλεση»… Είχε μια κινηματογραφική ματιά επάνω στο σίριαλ, κάτι που λείπει από την τηλεόραση σήμερα. Ο Κώστας ήταν η γέφυρα μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης. Ήταν ένας παρά πολύ εύστροφος, ευαίσθητος και ευθύς άνθρωπος, αυτό που λέμε «μπεσαλής».

Πέγκυ Τρικαλιώτη:

Έχω κάνει τρία σίριαλ με τον Κώστα Κουτσομύτη («Πρόβα νυφικού», «Η αγάπη άργησε μια μέρα» και ο «Μεγάλος Θυμός»). Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε έναν σημαντικό σκηνοθέτη. ‘Αφησε μεγάλο έργο πίσω του και στεναχωριέμαι που τα τελευταία χρόνια δεν έκανε περισσότερα. Ήταν ένας άνθρωπος που θα έπρεπε όλοι να ήταν δίπλα του και να τον στηρίζουν για να κάνει συνέχεια έργα και παραγωγές. Για μένα ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος που μου έμαθε τη τέχνη της κάμερας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...