Συνεργασία Αγγλίας – Γαλλίας για την ανάπτυξη drones νέας γενιάς

Συνεργασία Αγγλίας – Γαλλίας για την ανάπτυξη drones νέας γενιάς

Κατηγορία

n.anastasiou
Σάββατο 05/03/2016 – 08:21

ντροουν

Η Γαλλία και η Βρετανία συμφώνησαν στην επένδυση συνολικά 2 δισ. ευρώ σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός επόμενης γενιάς drone πολλαπλών ρόλων, με σκοπό να τεθεί σε επιχειρησιακή χρήση μετά το 2030, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση, που ακολούθησε γαλλοβρετανική συνδιάσκεψη, επισημαίνεται ότι την επένδυση θα συνοδεύει προγραμματισμένη τεχνική αξιολόγηση κατά το 2020.

Οι δύο χώρες επιδιώκουν τη σύσφιξη των δεσμών τους στους τομείς της ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, εν μέσω των συγκρούσεων που μαίνονται σε Συρία και Λιβύη.

Το συγκεκριμένο drone θα είναι σε θέση να αναλαμβάνει αποστολές παρακολούθησης απειλών και να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον εχθρικών στόχων. Στόχος θα είναι η ανάπτυξη του πλέον εξελιγμένου αεροσκάφους της κατηγορίας του στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γενικότερα είναι ιδιαίτερα έντονο στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις.

Σημειώνεται πως ένα από τα πλέον φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα στον χώρο είναι αυτό του Dassault nEUROn, ενός πειραματικού UCAV (μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους), το οποίο αναπτύσσεται από κοινοπραξία της οποίας ηγείται η γαλλική Dassault και στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα με την ΕΑΒ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...