Συνεργασία Ελλάδας – Λιβάνου σε προσφυγικό και ζητήματα άμυνας

panos-kammenos-antiproedros-tis-kubernisis-tou-libanou-samir-mokmpel

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της Ελλάδας για την αποστολή βοήθειας προς τον Λίβανο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Λιβανέζο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Λιβάνου, Σαμίρ Μοκμπέλ.
Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών στάθηκαν στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για τη γέννηση της «Μεσογειακής Ένωσης και μέρος αυτής, εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, δεν μπορεί να μην είναι και ο Λίβανος», επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της Αθήνας για την «ακεραιότητα, την ενότητα και την εδαφική και πολιτική ανεξαρτησία του Λιβάνου».
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης στην αποστολή στρατιωτικών ακολούθων σε Ελλάδα και Λίβανο και στην υπογραφή διμερούς αμυντικής συμφωνίας, τον Οκτώβριο στη Βηρυτό, με επίσκεψη του Έλληνα υπουργού.

naftemporiki.gr

The post Συνεργασία Ελλάδας – Λιβάνου σε προσφυγικό και ζητήματα άμυνας appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...