Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη της δολοφονίας του ιμάμη στη Νέα Υόρκη

Τις έρευνες για τον άνδρα που σκότωσε εν ψυχρώ έναν ιμάμη και τον βοηθό του το Σάββατο στη συνοικία Κουίνς συνεχίζει η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο 55χρονος ιμάμης Μολάμα Ακόντζι και ο 64χρονος βοηθός του Τάρα Ούντιν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι λίγο πριν από τις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) στην εργατική συνοικία Όζον Παρκ, στο Κουίνς.

Οι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Jamaica, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ιμάμη, ενώ λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του ο βοηθός του.

Η αμερικανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη. «Τίποτε δεν δείχνει στην προκαταρκτική έρευνα ότι αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους» ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες δέχθηκαν επίθεση την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας: «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη». Μία οργάνωση που υποστηρίζει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες προσέφερε αμοιβή 10.000 δολαρίων (περίπου 9.000 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του χθες: «Ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τα κίνητρα των δολοφονιών του Μολάμα Ακόντζι και του Τάρα Ούντιν, ξέρουμε ότι οι μουσουλμανικές μας κοινότητες βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο της μισαλλοδοξίας. Να είστε σίγουροι ότι η αστυνομία μας θα παραδώσει αυτόν τον φονιά στη δικαιοσύνη».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...