Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Τη Δευτέρα

Μάλλον απίθανο θεωρείται από τους δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους (CDU/CSU, SPD) το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης την Κυριακή των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν τις διαπραγματεύσεις να σημειώνουν πρόοδο, με συμφωνία στα θέματα των δήμων και της κοινωνικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν ως την νύχτα και, εφόσον δεν έχουν καταλήξει, θα επαναληφθούν τη Δευτέρα το πρωί. Ήδη οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) ανέβαλαν την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του προεδρείου τους.

Συμφωνία έχει επιτευχθεί – στο μεταξύ – στο ζήτημα της κατασκευής κοινωνικών κατοικιών, για την οποία θα διατεθούν ως το 2021 δύο δισ. ευρώ, ενώ οι δήμοι αναμένεται να στηριχθούν με 33 δισ. ευρώ. Μεταξύ ωστόσο των θεμάτων που απασχολούν αυτή την ώρα τις διαπραγματεύσεις είναι η «ιατρική περίθαλψη δύο κατηγοριών» και η εργασία ορισμένου χρόνου.

Έξω από το κτίριο του κεντροαριστερού SPD στο Βερολίνο, όπου συναντώνται οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εκδήλωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση Greenpeace, η οποία ζητούσε τον περιορισμό των καυσαερίων και την ενίσχυση των περιβαλλοντικών πολιτικών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/320195-Synechizontai-oi-diapragmateyseis-gia-kybernese-synaspismoy-ste-Germania ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...