Συνεχείς Τουρκικές προκλήσεις: Δεύτερη πτήση ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

Συνεχείς Τουρκικές προκλήσεις: Δεύτερη πτήση ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

άσκηση Ρόδος

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό ελικόπτερο AB-412 πέταξε πάνω από τα Ίμια για δεύτερη φορά σε ύψος 800 ποδιών στις 9:41 το πρωί και στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών.

Νωρίτερα, στις 07:59, ίδιου τύπου τουρκικό ελικόπτερο, πέταξε πάνω από τα Ίμια σε ύψος 100 ποδιών και στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Χθές το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή τη διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5» που διεξάγεται μέχρι τις 4 Νοεμβρίου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει ότι η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Ρόδο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή, επικαλούμενο τη συμφωνία των Παρισίων το 1947 που, όπως λένε, απαγορεύει στρατιωτική δραστηριότητα στη Ρόδο.
Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι έστειλε προειδοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα «για να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

«Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους γείτονες Έλληνες να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/308069-Nea-proklese-tes-Toyrkias-E-Ellada-den-echei-dikaioma-na-kanei-askeseis- ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...