Συνταγές εξάμηνης διαρκείας για τους ασθενείς χρονίων παθήσεων

Συνταγές εξάμηνης διαρκείας για τους ασθενείς χρονίων παθήσεων
Συνταγές εξάμηνης διάρκειας για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα θα μπορούν να συνταγογραφούν οι ειδικευμένοι γιατροί και για παθήσεις της ειδικότητάς τους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «επιτρέπεται στους θεράποντες ιατρούς να χορηγούν επαναλαμβανόμενη συνταγή έως και εξάμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή».

Ειδικότερα, οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες επιτρέπεται η χορήγηση «επαναλαμβανόμενων συνταγών έως εξάμηνης διάρκειας» είναι:
α) Οι χρόνιες παθήσεις για τη συνταγογράφηση των οποίων γίνεται χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων ενσωματωμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για φάρμακα που περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα πρωτόκολλα.
β) Οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες η συμμετοχή του ασφαλισμένου έχει καθοριστεί ως μηδενική ή 10% στην αποζημίωση των φαρμάκων.

Στον ενδεικτικό κατάλογο των χρονίων παθήσεων, που παραθέτει η απόφαση, περιλαμβάνονται, οι εξής: Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Πνευμονική Ίνωση, Πνευμονοκονίαση, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια, Μεταμόσχευση Νεφρών και λοιπών οργάνων, Νόσος του Paget, Οστεοπόρωση (πλην της καλσιτονίνης και των σκευασμάτων των Διφωσφονικών αλάτων που αναγράφονται σε απλή αγωγή), Εκφυλιστική οστεοαρθροπάθεια, Νοσήματα κολλαγόνου (Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Σκληροδερμία και άλλα).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...