Συντονισμός δυνάμεων για την μεγάλη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο- Όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε Συντονιστικό υπό την Αντιπεριφέρεια

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε πριν από λίγη ώρα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου.      Στην σύσκεψη συμμετείχε ο δήμαρχος Ιερής Πόλης  Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, καθώς επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και η ΔΕΥΑΜ.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι σοβαρότερη στον οικισμό Ξηραίικων, ενώ μέχρι στιγμής δεν χρήζει εκκένωσης κάποιος οικισμός. Ωστόσο έχει υπάρξει ενημέρωση από τον Δήμο Μεσολογγίου προς τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Αναμένονται αναζωπυρώσεις σε διάφορες εστίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και από το πρωί πρόκειται να επαναληφθούν οι εναέριες ρίψεις που έχουν σταματήσει με τη δύση του ηλίου. Η πρόγνωση του καιρού δε, φαίνεται να είναι ευνοϊκή καθώς οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν..

Στην περιοχή υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν 50 έως 60 πυροσβέστες από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 4 πεζοπόρα τμήματα και 20 πυροσβεστικά οχήματα με ένα σκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB. Παράλληλα, από αέρος επιχείρησαν μέχρι τη δύση του ηλίου 2 αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ, 2 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, ενώ συμμετείχαν στην κατάσβεση και 6 υδροφόρες από την Π.Ε., τον δήμο Μεσολογγίου, τον δήμο Αγρινίου, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και την εταιρία «Τέρνα».

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά ανέφερε: «Είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή, οι άνεμοι δεν μας βοήθησαν αλλά ελπίζουμε αύριο με το πρώτο φως του ήλιου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έχουμε και την συνεργασία των πολιτών και η κινητοποίησή μας ελπίζω ότι θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα». Παράλληλα, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πρώτο μέλημά  μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση, οι επίγειες αλλά και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές, ενώ  με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών πιστεύω ότι  αύριο θα έχουμε καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το δράμα που βιώνει η περιοχή».

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...