Συρία: «Ενότητα ή θάνατος» το μήνυμα της Αλ Κάιντα προς τους τζιχαντιστές

Συρία: «Ενότητα ή θάνατος» το μήνυμα της Αλ Κάιντα προς τους τζιχαντιστές

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 08/05/2016 – 20:48

Συρία: «Ενότητα ή θάνατος» το μήνυμα της Αλ Κάιντα προς τους τζιχαντιστές

Πολιτικό ύφος στο μήνυμά του προς το Ισλαμικό Κράτος έδωσε ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Ειδικότερα, κάλεσε τους μαχητές του τζιχάντ στη Συρία να ενωθούν, διαφορετικά θα απειληθούν με θάνατο, καταδικάζοντας ωστόσο και πάλι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους ως «εξτρεμιστές», σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο Ιντερνετ.

«Οφείλουμε να επιζητούμε την ενότητα των μουτζαχεντίν στη Συρία, ώστε να απελευθερωθεί από τους Ρώσους και τους δυτικούς σταυροφόρους. Αδελφοί μου το θέμα της ενότητας είναι για σας ζήτημα ζωής ή θανάτου», λέει ο διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος αυτού, που είναι το πρώτο από τον Ιανουάριο, δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά φέρει όλα τα διακριτικά στοιχεία των προηγουμένων μηνυμάτων του αλ Ζαουάχρι. Στο μήνυμα του Ιανουαρίου, ο αιγύπτιος γιατρός καλούσε, από την αφγανο-πακιστανική μεθόριο όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το κρησφύγετό του, σε εκδίκηση έπειτα από την εκτέλεση δεκάδων ισλαμιστών από τη Σαουδική Αραβία.

Στο μήνυμα, ο αλ Ζαουάχρι καταδικάζει την υπό την αιγίδα του ΟΗΕ πολιτική ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία και επαινεί το Μέτωπο Αλ Νόσρα, την συριακή οργάνωση της αλ Κάιντα, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τέλος, αναφέρεται σε πάλι στην ιδεολογική διάσταση ανάμεσα στην Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντας τα μέλη του «εξτρεμιστές και αποστάτες», οι υποστηρικτές των οποίων θα αποδοκιμάσουν τις απόψεις και τις μεθόδους τους.

Στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος είναι οι ισχυρότερες ένοπλες εξτρεμιστικές σουνιτικές οργανώσεις που μάχονται κατά των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού, αλλά και των Ρώσων και Ιρανών συμμάχων τους. Αποτελούσαν ενιαία οργάνωση μέχρι το 2013, οπότε διασπάστηκαν κυρίως εξαιτίας διαμάχης εξουσίας στην κορυφή.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...