Συρία: Επιστολή-κόλαφος των τελευταίων γιατρών – Θέτουν ΗΠΑ και Ομπάμα προ των ευθυνών τους

Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων στα νοσοκομεία του Χαλεπίου ζητούν από τον Μπαράκ Ομπάμα 15 από τους 35 τελευταίους γιατρούς, που έχουν μείνει στη μαρτυρική πόλη.

Στην επιστολή τους οι γιατροί τονίζουν: «Δεν χρειαζόμαστε τα δάκρυα, τη συμπάθεια σας ή ακόμα και τις προσευχές σας, χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μια ζώνη ελεύθερη από βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι και η διεθνή δράση να εξασφαλίσει ότι δεν θα πολιορκηθεί και πάλι».

“Για πέντε χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες αμέτρητων ασθενών, φίλων και συναδέλφων, που έχουν υποστεί βία και βασανιστικούς θανάτους. Για πέντε χρόνια ο κόσμος έχει συμπαρασταθεί και έχει παρατηρήσει πόσο η Συρία κάνει ελάχιστα για να μας προστατεύσει. Πρόσφατες εκκλήσεις από το καθεστώς και τη Ρωσία ακούγονταν σαν εμμέσως καλυμμένες απειλές για τους κατοίκους – να φύγουν τώρα ή να αντιμετωπίσουν ό,τι φέρει η μοίρα;”

Θυμίζουμε ότι ΟΗΕ και UNICEF ζήτησαν εκεχειρία, έστω και 48ωρη, «ώστε να ανεφοδιαστούν με τρόφιμα και φάρμακα εκατομμύρια άνθρωποι που τα έχουν απόλυτη ανάγκη». 

Συνεχίζοντας οι γιατροί γράφουν ότι τον περασμένο μήνα έγιναν 42 επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις στη Συρία, 15 από τις οποίες ήταν τα νοσοκομεία στα οποία δουλεύουμε. Πως κάθε 17 ώρες μία ιατρική μονάδα στο Χαλέπι δέχεται επίθεση και πως με το ρυθμό αυτό, οι ιατρικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να καταστραφούν ολοσχερώς σε ένα μήνα, αφήνοντας 300.000 ανθρώπους να πεθαίνουν.

«Αυτό που μας πονά περισσότερο, ως γιατροί, είναι το να επιλέξουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Μικρά παιδιά έρχονται στα επείγοντα τόσο άσχημα τραυματισμένα μερικές φορές μας, που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνους με τις καλύτερες πιθανότητες. Πριν δύο εβδομάδες τέσσερα νεογέννητα μωρά πέθαναν από ασφυξία μετά από έκρηξη στην παροχή οξυγόνου σε θερμοκοιτίδες τους. Η ζωή τους έληξε πριν είχαν αρχίσει πραγματικά», αναφέρουν.

Από την πλευρά του υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, βομβαρδιστικά της οποίας συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χθες πως θα υπάρχουν καθημερινές εκεχειρίες τριών ωρών στο Χαλέπι, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, ώστε να επιτραπεί σε ανθρωπιστικές αποστολές να μπουν στην πόλη με ασφάλεια.

Ωστόσο, μία από τις επικεφαλής του ΟΗΕ, Stephen O’Brien, δήλωσε σχετικά: «Όταν μας προσφέρονται τρεις ώρες, τότε θα πρέπει να ρωτήσω: τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε σε αυτές τις τρεις ώρες».

ασδφασδφ

 

αδφασδφασδφασδφασδφ

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...