Συρία: Σοβαρός και αξιόπιστος παίκτης κατά της τρομοκρατίας η Ρωσία

«Σοβαρό και αξιόπιστο» παίχτη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας χαρακτήρισε σήμερα τη Ρωσία η Συρία, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua», επικαλούμενο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν αποδείξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, τιμώντας την πρώτη επέτειο από την ανάληψη στρατιωτικού ρόλου από τη Μόσχα στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας.

«Η πολεμική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία οδήγησε στον περιορισμό της δράσης των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, προλαμβάνοντας την επέκταση της δράσης τους, σε άλλες χώρες», τόνισε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στον «στρατηγικό» χαρακτήρα των σχέσεων με τη Ρωσία, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στο αμυντικό σκέλος των επιχειρήσεων, αλλά περιλαμβάνει και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης, στην αιματηρή πολεμική διαμάχη.

Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι

Ο συριακός στρατός κάλεσε σήμερα τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, δηλώνοντας ότι εγγυάται την ασφαλή διέλευσή τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA).

Οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, μαζί με τις δυνάμεις που τις υποστηρίζουν κατόρθωσαν μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις της τελευταίες εβδομάδας να ενισχύσουν τις θέσεις τους, στα ανατολικά του Χαλεπίου.

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από Ιρανούς ενόπλους, έχοντας την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, άρχισαν την επίθεσή τους για την κατάληψη όλης της πόλης μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), οι επιθετικές ενέργειες του συριακού στρατού αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή είχαν ως άμεση συνέπεια την καταστροφή των υποδομών υγείας, στις ανατολικές περιοχές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και ο στρατός επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ μαζί με τους συμμάχους τους, στην περιοχή, προελαύνουν νοτίως του προφυγικού καταυλισμού Χανταράτ, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...