Συρία: Ψεύτικο το βίντεο με τον μικρό ήρωα

Συρία: Ψεύτικο το βίντεο με τον μικρό ήρωα
Ηθελαν ο κόσμος να αφυπνιστεί και να ενδιαφερθεί για τα όσα συμβαίνουν στην Συρία
Εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο είδαν την περασμένη εβδομάδα το συγκλονιστικό βίντεο όπου ένα μικρό αγόρι σώζει τη ζωή ενός κοριτσιού στη Συρία, ενώ γύρω τους οι σφαίρες πέφτουν βροχή.

Μάλιστα για να ξεφύγει από τους ελεύθερους σκοπευτές, προσποιείται το νεκρό για να σταματήσουν να τον σημαδεύουν.

Σήμερα όμως, το BBC αποκαλύπτει πως ήταν σκηνοθετημένο.

Μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα, για καλό σκοπό! Μία ομάδα Νορβηγών κινηματογραφιστών έκανε ότι μπορούσε ώστε να φαίνεται απόλυτα πειστικό. Ηθελαν ο κόσμος να αφυπνιστεί και να ενδιαφερθεί για τα όσα συμβαίνουν στην Συρία. Και τα κατάφερε!

Ο σκηνοθέτης, Λαρς Κλέβμπεργκ, έγραψε το σενάριο μελετώντας βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τις συγκρούσεις στη Συρία. Οπως λέει, με τη δουλειά του, ήθελε να ασχοληθεί ο κόσμος με την τραγική μοίρα των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες.

«Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό και να γίνει πιστευτό από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα», δήλωσε μιλώντας στο BBC. Η ομάδα που το γύρισε είχε δουλέψει σε μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου, όπως η «Τροία» και ο «Μονομάχος», ενώ οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο είναι προσφύγων από τη Συρία που ζουν στη Μάλτα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...