Συρία: περιορισμός των ρώσικων στρατευμάτων

Συρία: περιορισμός των ρώσικων στρατευμάτων

Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να περιορίσει την παρουσία του στη Συρία, μιας και σύντομα θα έχει πετύχει τους στόχους του, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας.

«Φυσικά, θα υπάρξει απόφαση από τον διοικητή και η ομάδα (που δρα στη Συρία) θα μειωθεί, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τις αποστολές, τις στρατιωτικές μας αποστολές. Δεν μένουν πολλά να επιτευχθούν», δήλωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ απαντώντας στο ερώτημα αν η Ρωσία σκοπεύει να περιορίσει την παρουσία της στη Συρία ως το τέλος του έτους.

Ο Γκερασίμοφ πρόσθεσε ότι «σημαντικός» αριθμός Ρώσων στρατιωτών θα αποχωρήσει από τη Συρία, αν και δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί φέτος ή την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο κάποιες μονάδες του ρωσικού στρατού θα παραμείνουν στις θέσεις τους και αφού η Μόσχα μειώσει τις χερσαίες και εναέριες επιχειρήσεις της στη Συρία. Όπως εξήγησε ο στρατηγός «θα παραμείνουν στη θέση τους το Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Πλευρών, οι στρατιωτικές μας βάσεις (στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ) και πολλές απαραίτητες υποδομές».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/310974-Syria-periorismos-ton-rosikon-strateymaton ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...