Σφοδρές συγκρούσεις: Στις φλόγες το Κοινοβούλιο της Γκαμπόν

Το κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα Λιμπρεβίλ, πυρπόλησαν διαδηλωτές που αμφισβητούν τη νίκη του απερχόμενου προέδρου Αλί Μπονγκό στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, πυρπόλησαν

«Όλο το κτίριο έχει πάρει φωτιά» είπε ένας από αυτούς, που δήλωσε ότι ονομάζεται Γιανίκ. Μια μαυροκόκκινη αύρα διακρινόταν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας πάνω από το μέγαρο Λεόν-Μπα, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση.

Οι ταραχές ξέσπασαν λίγες ώρες νωρίτερα, μετά την επίσημη ανακοίνωση της επανεκλογής του Μπονγκό με ποσοστό 49,80% έναντι 48,23% του αντιπάλου του, Ζαν Πινγκ. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην έδρα της Εφορευτικής Επιτροπής.

Δημοσιογράφοι είπαν ότι είδαν στρατιώτες, αστυνομικούς των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και χωροφύλακες με κουκούλες να κλείνουν την κυκλοφορία σε έναν από τους κυριότερους οδικούς άξονες της πόλης, τοποθετώντας οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεση.

Παρά τα δακρυγόνα, εκατοντάδες άνθρωποι συνέχισαν να συγκεντρώνονται στην περιοχή ενώ κάποια έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. «Ο Ζαν Πινγκ πρόεδρος» και «Μας κλέβουν τις εκλογές» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...