Σφοδρή κριτική Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Policy Statements of the New Greek Government (Day 2), at the Parliament, in Athens, Oct.06, 2015 / ?????????????? ???????? ??? ???? ?????????? (???? 2?), ??? ?????, ?????, 06 ?????????, 2015

Κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής,ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας ,μάλιστα, και  κατά συρροή ψεύτη.

Παράλληλα ανέφερε πως ο πρωθυπουργός παρουσίασε προχτές στην κοινοβουλευτική του ομάδα «εικονική πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας».

«Τα 3,6 δις επιπλέον μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι ρήτρα της δικής σας αναξιοπιστίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν έχετε κανέναν δισταγμό να φέρετε οτιδήποτε στη Βουλή προκειμένου να κρατηθείτε στην εξουσία. Η έλλειψη ντροπής είναι χαρακτηριστικό δικό σας και της κυβέρνηση σας.

Ο υπουργός Εργασίας εισηγείται διατάξεις κατά των οποίων είχε προσφύγει στο ΣΤΕ ως μεγαλοδικηγόρος. Αυτό είναι πολιτικός αμοραλισμός αίσχιστου είδους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο υπουργός Οικονομικών στην επιστολή του γράφει πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος. Όμως η μισή κυβέρνηση διαγκωνίζεται για το ποιος θα είναι ο πλέον αντιμνημονιακός», σημείωσε.

H Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα σε κάθε επίπεδο. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε την καταστροφή που εσείς προκαλείτε για αυτό πρέπει να φύγετε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε τα σημεία του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνεί ιδιαιτέρως η ΝΔ κάνοντας μνεία στη μείωση του αφορολόγητου, στην αθέτηση της δέσμευσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου να παραιτηθεί εξαιτίας αυτού, στη μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης ως φόρου, στην αύξηση της φορολόγησης των επιχείρησεων «σε συνθήκες ασφυξίας» και στην αύξηση των φόρων στα μερίσματα.

Σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι οι θυσίες των πολιτών «θα είναι χωρίς αντίκρυσμα» ενώ υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις της ΝΔ στις αρχές της δεκαετίες του ’90 έδωσε πολλά χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα, υπενθυμίζοντας ότι έχουν γίνει λάθη και από την συντηρητική παράταξη.

Υπογράμμισε ότι με την ΝΔ ποτέ δεν υπήρξε από τους εταίρους ζήτημα μείωσης κυρίων συντάξεων εκτός της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Αυτή όμως κατέστη απαραίτητη γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ «εκτροχιάστηκαν τα δημόσια οικονομικά».

Το 2015-16 εξανεμίζονται 21 δισ. ευρώ λόγω μετάπτωση οικονομίας από ανάπτυξη σε ύφεση καθώς το ΑΕΠ της χώρας από 196 δισ. ευρώ θα είναι 175 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα μέτρα του ασφαλιστικού οφείλονται στην ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική του δεν δίνει καμία προοπτική βιωσιμότητας στο σύστημα. Στο τέλος αυτού του δρόμου υπάρχει η απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, συμπλήρωσε.

Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αναδιανέμει πλούτο αλλά μοιράζει φτώχεια, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους Έλληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος, όχι εύκολος, θα στηρίζεται όμως στη δύναμη της συλλογικής αυτογνωσίας και της αλήθειας. Μίλησε για την πρόταση κάνοντας λόγο για μείωση φόρων και σταθεροποίηση φορολογικού συστήματος.

Και να κλείσει η αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει με ευθύνη και των δανειστών που αποδέχονται πακέτο φοροεπιδρομών που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, γι’ αυτό και φορτώνουν την Ελλάδα με προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ.

 

 

The post Σφοδρή κριτική Μητσοτάκη σε Τσίπρα appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...