Σχέδιο ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης παρουσίασε στην ΚΕΔΕ ο Μητσοτάκης

Σχέδιο ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης παρουσίασε στην ΚΕΔΕ ο Μητσοτάκης

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 22/02/2016 – 14:47

Μητσοτάκης- Πατούλης

Σχέδιο με έξι άξονες θεσμικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως αυτές οι θεσμικές παρεμβάσεις θα ενισχύσουν τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν ένα φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση για διάλογο από την ΚΕΔΕ και σε δήλωσή του αμέσως χαρακτήρισε το 2015 ως μία πολύ κακή χρονιά για τη χώρα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είπε, «βρέθηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας καθώς και σε συνθήκες θεσμικής τελμάτωσης».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολλά και εντεινόμενα, και όπως είπε, απέναντι σε αυτά τα προβλήματα η Νέα Δημοκρατία προτείνει ένα σχέδιο με έξι άξονες κεντρικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν έναν φορέα ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

«Προσβλέπω σε έναν ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ έτσι ώστε να συνεισφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ουσιαστική αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη πράξη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού που αποδεικνύει τους δυνατούς δεσμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι «η ΚΕΔΕ θέλει και μπορεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της χώρας», επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο, ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης δέχεται οργανωμένη επίθεση, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της και χωρίς να έχει προηγηθεί  διάλογος με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες.

Φωτογραφία: eurokinissi

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...