Σχέδιο με 30.000 ελέγχους στην αγορά ανακοίνωσε η ΓΓΔΕ!

Παρασκευή 08/07/2016 – 16:11

ΓΓΔΕ

ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ! – ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΩΙ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΓΓΔΕ, ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 Με ένα ελεγκτικό τσουνάμι απαντά η  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), στις πληροφορίες για αύξηση της παραβατικότητας, εν μέσω θέρους. Με περίπου 30.000 προληπτικούς ελέγχους, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, 1/7 – 30/9, ο ελεγκτικός  μηχανισμός πατάει «γκάζι», στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικά στα φαινόμενα, μη έκδοσης απόδειξης από ταις επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο από την Γραμματεία, έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των προληπτικών ελέγχων, ενώ ο Γεν. Γραμμ. Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής,  εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών προς τις υπηρεσίες που τους διενεργούν.

 Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,  όπως τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, υλοποιεί οργανωμένο σχέδιο για την εντατικοποίηση, των ελέγχων.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζουν πως οι έλεγχοι δεν αποσκοπούν μόνον στη διαπίστωση τυπικών παραβάσεων μη έκδοσης στοιχείων και στην επιβολή των αντίστοιχων προστίμων, αλλά είναι και σημαντικό εργαλείο για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά του φορολογούμενου και θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων με απώτερο σκοπό «τον εντοπισμό αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης».

Το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 30.000 προληπτικούς ελέγχους από τις Δ.Ο.Υ. και μεγάλο αριθμό στοχευμένων τέτοιων ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) σε όλη την επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση σε τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων κλπ).

Κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κάθε γεωγραφική περιοχή δεν θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της Δ.Ο.Υ. στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των Δ.Ο.Υ. όμορων νομών και στοχευμένα από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε ημερήσια βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής. Στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου.

Τέλος από την γραμματεία τονίζουν, πως στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και για να αντιμετωπισθούν φαινόμενα παρεμπόδισης του ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς ή φοροδιαφυγής μεγάλης έκτασης ενεργοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2523/97 για την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των παραβατών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...