Σόιμπλε: Όχι μεγάλη κρίση στην Ελλάδα το 2016

Σόιμπλε: Όχι μεγάλη κρίση στην Ελλάδα το 2016

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 03/05/2016 – 21:35

Σόιμπλε: Όχι μεγάλη κρίση στην Ελλάδα το 2016

“ΟΡΑΤΗ ΠΡΟΟΔΟΣ”, ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                           

Δεν περιμένει άλλη «μεγάλη κρίση» για την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέρχεται με δηλώσεις του να τονίζει ότι στην Ελλάδα κατεγράφη σημαντική πρόοδος.

Με την διαπραγμάτευση κυβέρνησης και  δανειστών να συνεχίζεται ώστε να ολοκληρωθεί  πρώτη αξιολόγηση  του ελληνικού προγράμματος, το ταχύτερο δυνατό, ώστε να απελευθερωθεί η ελληνική Οικονομία από την σκιά της αβεβαιότητας και να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του προγράμματος ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

«Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά», ήταν η αναφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όπως τόνισε στην Ελλάδα «έχει σημειωθεί ορατή πρόοδος».

Παράλληλα πηγές με γνώση τω εξελίξεων, έχουν δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι «οι συνομιλίες για την αξιολόγηση προχωρούν αργά», αλλά και ότι δεν προβλέπεται τελική συμφωνία στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Δευτέρα. Πληροφορίες εντός συνόρων ανοίγουν νέο παράθυρο στο χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης, βάζοντας στο τραπέζι την πιθανότητα σύγκλησης ενός ακόμα Eurogroup, πριν από το επόμενο τακτικό που θα συνεδριάσει στις 24 Μαΐου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...