Σόιμπλε: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 22/03/2016 – 18:10

Σόιμπλε

Η Ελλάδα να εφαρμόσει τα όσα δεσμεύτηκε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  Επίσης τόνισε ότι θα ζητήσει να υιοθετηθούν πιο αυστηροί όροι αν χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον ο ΕSM για κάποιο άλλο κράτος μέλος της ευρωζώνης!

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός πολιτικός, δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει το σύνολο της συμφωνίας του προηγουμένου καλοκαιριού, ενώ από τις δηλώσεις του φάνηκε ότι δεν θεωρεί αρκετά αυστηρούς τους όρους που συνοδεύουν το νέο δάνειο, καθώς όπως συμπλήρωσε, «αν χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) για κάποιο κράτος μέλος της ευρωζώνης, θα ζητήσει να υιοθετηθούν πιο αυστηροί όροι».

Ο κ. Σόιμπλε αν και έχει εκφράσει την εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας, δείχνει αρνητικός σε μία σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το θέμα, αναμένεται να ανοίξει στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην Ουάσιγκτον στις 15 Απριλίου, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς.

Αν και η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί στο Eurogroup της 22 Απριλίου, το η Σύνοδος θα έχει την έκθεση του «κουαρτέτου» που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Euroworking Group(EWG) στην 11η Απριλίου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...