Σόου Ερντογάν και… αντιδιαδηλώσεις στο Λονδίνο

Σόου Ερντογάν και… αντιδιαδηλώσεις στο Λονδίνο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε το απόγευμα στο Λονδίνο για να ξεκινήσει την τριήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της οποίας, την Τρίτη θα συναντήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ενώ μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ που τον συνοδεύει θα γίνουν δεκτοί και από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

1

Ο Ερντογάν φαίνεται πως πήρε μαζί του στη Βρετανία και τη… μονταζιέρα του. Γιατί φυσικά, τα τουρκικά ΜΜΕ κάλυψαν λεπτό προς λεπτό την άφιξή του. Και την αποθεωτική υποδοχή της οποίας έτυχε.

 

Κόσμος μαζεμένος, με τουρκικές σημαίες, είχε μαζευτεί σε δρόμο του Λονδίνου για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Τουρκίας. Μια υποδοχή αντάξια ενός… σταρ του σινεμά. Κι εκείνος, χαιρετούσε με ραμπιά και το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του. Πλησίαζε τον κόσμο, χαιρετούσε, έκανε χειραψίες. Και τα κινητά τραβούσαν φωτογραφίες και video.

11

Επί της ουσίας, εμμέσως, ο Ερντογάν έκανε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Λονδίνο.

Βέβαια, εκτός από αυτές τις εικόνες, υπήρχαν κι άλλες. Οι αντισυγκεντρώσεις. Που δεν είχαν τέτοιο κόσμο βέβαια. Τα πανό με το σύνθημα «tamam» που ακούγεται όλο και περισσότερο. Τα πανό που τον αποκαλούν τρομοκράτη. Αυτά, δεν τα έδειξε η τουρκική τηλεόραση μάλλον… Ας είναι καλά το twitter. Το οποίο δεν συμπαθεί ο Ερντογάν…

1

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα Ελισσάβετ II και θα συναντηθεί με την Τερέζα Μέι με την οποία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου αργά το απόγευμα. Τη Δευτέρα θα εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του συνεδρίου του λονδρέζικου think-tank Chatham House.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/331667-Sooy-Erntogan-kai-antidiadeloseis-sto-Londino ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...