Σύνοδος κορυφής & Νέο Δ.Σ. με ελληνική συμμετοχή αυτή του Γιάννη Φρέρη

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (EACD)

Σύνοδος κορυφής & Νέο Δ.Σ. με ελληνική συμμετοχή αυτή του Γιάννη Φρέρη

Με την αναμενόμενη επιτυχία σε συμμετοχή (πλέον των 600 συνέδρων), ποιότητα θεματικών ενοτήτων και διακεκριμένων ομιλητών, ολοκληρώθηκε -την Παρασκευή 8 Ιουλίου- το EUROPEAN COMMUNICATION SUMMIT (ECS), το οποίο εστίασε στο ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της κοινωνικής αποδοχής (social acceptance).

To ECS είναι η σύνοδος κορυφής των διευθυντικών στελεχών επικοινωνίας από όλη την Ευρώπη και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διευθυντών Επικοινωνίας (European Association of Communication Directors – EACD).

Οι δραστηριότητες των μελών της EACD, τα οποία προσήλθαν για το ECS 2016, ξεκίνησαν με τη Γενική Συνέλευση της ένωσης και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Από τις αρχαιρεσίες προέκυψε η ανανέωση της θητείας του Dr.HerbertHeitmann (με σταδιοδρομία στις SAP, Royal Dutch Shell και Bayer) στην προεδρία.

Ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς είχε η τρίτη στη σειρά εκλογή του Γιάννη Φρέρη (Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου / ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Με δεδομένες τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στην Ευρώπη, το Δ.Σ. εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση, η οποία και υιοθέτησε το παρακάτω ψήφισμα:

 

Ενωμένοι στη διαφορετικότητα

Με την ευκαιρία των 10 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (European Association ofCommunication Directors – EACD) -κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου- η Γενική Συνέλευση των μελών αποφάσισε να κάνει εκ νέου σαφή την προσήλωσή της στην ανοικτότητα, την ανεκτικότητα και τη διαφορετικότητα, καθώς και να εκφράσει την ευχή να συνεχίσει η περιέργεια να αποτελεί μία από τις κινητήριες δυνάμεις του κλάδου. Επιθυμία της Ένωσης είναι να κρατηθούν ψηλά αυτές οι αξίες, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η ξενοφοβία, η δυσανεξία, ο εξτρεμισμός, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός μπορούν από κοινού να κυριαρχήσουν με μεγάλη ευκολία.

Η EACD είναι μία εκ φύσεως Παν-Ευρωπαϊκή οργάνωση. Ιδρύθηκε από στελέχη επικοινωνίας διαφορετικών εθνικοτήτων, τα οποία μοιράζονται τους ίδιους στόχους, τις ίδιες ανησυχίες, και ένα πνεύμα συλλογικότητας (togetherness), θεμελιωμένο πάνω σε κοινές ευρωπαϊκές ρίζες και αξίες.

Η δικτύωση μεταξύ συναδέλφων και η ανταλλαγή καλών πρακτικών αποτελούν δύο από τους βασικούς πυλώνες της Ένωσής μας, γι’ αυτό τα μέλη μας συνεργάζονται στενά σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας υποστήριξης.

Ως επαγγελματική ένωση, η EACD στοχεύει στη «δέσμευση των ενεργών και μελλοντικών ηγετικών στελεχών στον χώρο της επικοινωνίας να εγκαθιδρύσουν την αριστεία στον επαγγελματικό μας χώρο». Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και το πνεύμα συνεργασίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...