Σ. Αραβία: Μετά από 70 χρόνια, επέτρεψε στον ενάεριο χώρο της πτήσεις προς το Ισραήλ

Σ. Αραβία: Μετά από 70 χρόνια, επέτρεψε στον ενάεριο χώρο της πτήσεις προς το Ισραήλ

Σε μια ιστορική απόφαση, η Σαουδική Αραβία επέτρεψε πτήσεις από και προς το Ισραήλ, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, με το οποίο το Ριάντ δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.

Πρόκειται για πτήσεις της Air India από το Νέο Δελχί προς το Τελ Αβίβ και το αντίστροφο, όπως επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της ινδικής αεροπορικής εταιρείας.

Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία σημειωτέον δεν έχει αναγνωρίσει καν το Ισραήλ, φαίνεται να σηματοδοτεί μια βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο βασικών συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, καθώς Ριάντ και Τελ Αβίβ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε αναφερθεί τη Δευτέρα στην άδεια της Σ. Αραβίας στην Air India, ωστόσο ούτε η ινδική αεροπορική εταιρεία ούτε το Ριάντ είχαν επιβεβαιώσει την είδηση.

Η χρήση του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας κάνει την πτήση από το Νέο Δελχί προς το Τελ Αβίβ και το αντίστροφο δύο ώρες συντομότερη.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/324329-S-Arabia-Meta-apo-70-chronia-epetrepse-ston-enaerio-choro-tes-pteseis-pros-to-Israel ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...