Σ.Σταύρου: Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά η ομάδα χρειάζεται το χρόνο της…

Σε  επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή του Ναυπακτιακού Αστέρα κ. Σταύρου για την πορεία της προετοιμασίας έως τώρα μας τόνισε τα εξής….

 Έχουμε περίπου 2 εβδομάδες που ξεκινήσαμε, με αρκετή διάθεση και προσπάθεια από τα παιδιά παρόλο  τις μεγάλες θερμοκρασίες, και βασικότερα χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Αρχίζουμε τα φιλικά και σιγά σιγά και σε  πιο ειδικά θέματα αγωνιστικής συμπεριφοράς αλλά και τακτικής. Βασικό ζητούμενο για μένα η συμπεριφορά γενικώς και προσπαθώ να μεταδώσω  αυτό στους παίκτες συνεχώς.  Υπάρχει δρόμος και διακρίνω θετικά τα πρώτα δείγματα, όπως και την αμέριστη συμπαράσταση των ανθρώπων της διοίκησης καθημερινά .

 Ρωτήσαμε τον προπονητή για το τι περιμένει και με ποιον στόχο θα ξεκινήσει η ομάδα τις υποχρεώσεις της….και μας άνοιξε την καρδιά του  δείχνοντας πως καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή στο πρόσωπο του βάσει λεγόμενων…

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

Βήμα βήμα ανάλογα με τις εποχές που ζούμε με πάνω από όλα τη λογική και τη προσφορά, να μην δημιουργήσουμε φούσκα αντιθέτως με σταθερά βήματα και οργάνωση με κύριο στόχο το χτίσιμο μιας ομάδας με μέλλον και προοπτική να μπορέσει με αξιώσεις να κάνει την υπέρβαση για μεγαλύτερες διακρίσεις. Σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη και υπέρμετρος ενθουσιασμός, να πρυτανεύει η λογική και όλες οι προϋποθέσεις για είναι εφικτό το ζητούμενο αποτέλεσμα, και με τέτοια κοινή συνισταμένη  πρέπει να προχωράμε στο εξής.

_MG_0067Την πρόταση αποδέχτηκα μιας και η διοίκηση αποδέχτηκε και εκείνη την δική μου φιλοσοφία, και αποτελεί τιμή μου να προσφέρω σε μια ομάδα που για χάρη της βρέθηκα εδώ πριν  πολλά χρόνια,  δημιουργώντας  την οικογένεια μου. Γνωρίζω πως είναι αρκετές οι δυσκολίες αλλά και οι προσδοκίες σε μια ομάδα που πρέπει  να επανέλθει γενικότερα σε ψηλά επίπεδα αγωνιστικών επιτυχιών, όπως ακόμη για να γίνουν αυτά χρειάζεται αρκετή υπομονή, προσδιορισμός στόχων, οργάνωση και σταθερά βήματα. Δεν υπάρχει  περίπτωση από μένα να ακούσετε ποτέ θα πάρουμε πρωτάθλημα από την πρώτη στιγμή, ούτε θα τερματίσουμε πρώτοι, σίγουρα αυτή η ομάδα θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε περίπτωση, και θα παίζει πάντα για τη νίκη, όλα όμως θα γίνουν με προγραμματισμό, ο στόχος  για να γίνει εφικτός θα πρέπει να στηρίζεται  σε σωστές βάσεις, και αυτό θα εμπεδώσουμε όλοι μας βάζοντας πάνω από όλα την εικόνα της ομάδας, εντός και εκτός γηπέδου, μιας και η αίγλη αυτής  είναι τεράστια στο χώρο, και όσο είναι δυνατόν  θα επεξεργαστούμε στο να επανέλθει η δύναμη της που είναι ο κόσμος στο γήπεδο, βλέποντας ποδόσφαιρο και όχι μπάλα. Όλα αυτά θέλουν χρόνο, προσπάθεια και συλλογική περισσότερο, όπως και από πλευράς διοίκησης που πρέπει να βάλει στόχους μακροπρόθεσμους, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, ούτε εγώ, και τέτοια. Στις προτεραιότητες θα πρέπει να είναι και λειτουργία ακαδημιών που αποτελεί κληρονομία για τον σύλλογο.

Υπάρχει διάθεση και θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη, όμως η υπομονή θα είναι βασικό στοιχείο για να προχωρήσουμε και να διαβάσουμε στην πορεία τις δυνατότητες και που μπορούμε να φτάσουμε. Σίγουρα θα πρέπει να κοιτάζουμε και μελλοντικά τις κινήσεις μας, αφού πρέπει να υπάρχει διάρκεια στην πορεία της ομάδας. Βιαστικές αποφάσεις  και επιπόλαιες θα μας οδηγήσουν σε ήδη περπατημένα μονοπάτια που δεν είναι στις προθέσεις μου να ακολουθήσω, ούτε να κάνω πράξη από το δικό μου μερίδιο που μου αναλογεί. Νομίζω πως πρέπει η ομάδα να αγαπηθεί πιο πολύ και να μην απαξιώνεται, και σε αυτό το κομμάτι θα φέρουμε όλοι ευθύνη αν δεν ενώσουμε και δεν πράξουμε το όλοι για έναν και ένας για όλους.

Όλοι θα κάνουμε λάθη, κανένας αλάνθαστος, δεν υπάρχει μοναδικότητα για κανέναν, να μείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι και μόνο έτσι θα προχωρήσουμε ενωμένοι και θα μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Προσωπικά θα προσπαθήσω σε όποια μου αναλογούν  μαζί με τους συνεργάτες μου, θα μας καθοδηγεί η πίστη, ώστε να έχουμε την δύναμη  να προσφέρουμε και θεωρώ πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για αυτό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι ούτε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν, ο καθένας μας έχει την πορεία του και την δική του προσωπικότητα και φιλοσοφία. Ήρθα να προσφέρω και όχι να κάνω προβολή του ονόματος μου, δεν έχω τέτοια προβλήματα ούτε με αγγίζουν φαντασιώσεις τέτοιου είδους, δεν κατέβηκα από άλλον πλανήτη, σκοπός μου να βάλω όπως και άλλοι στο παρελθόν και κανείς δεν το αμφισβητεί ένα λιθαράκι για να βοηθήσω αυτή την ομάδα και μόνο αυτό. Σέβομαι την ιστορία όλων  και πιστεύω πως ο σεβασμός πρέπει να  είναι αμοιβαίος, όπως θα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους  και αυτό θα το τονίζω συνεχώς στα παιδιά να έχουμε επίπεδο σαν Ναυπακτιακός, αλλά εμείς θα κοιτάμε το δικό μας προσανατολισμό και την δική μας ομάδα να πάει πιο ψηλά. Κάτω από αυτά τα δεδομένα χρειαζόμαστε όλους να μας βοηθήσουν και περισσότερο την ομάδα, πιστεύω όταν λες την αλήθεια και βαδίζεις με αυτή  πηγαίνεις μπροστά.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...