Σ. Φάμελλος: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο

ΦΑΜΕΛΛΟΣ.203«Οποιαδήποτε συζήτηση για την ελληνική οικονομία πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει ένα νέο υπόδειγμα και ένα αναπτυξιακό σχέδιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο Σ. Φάμμελος, «την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος και η πραγματική οικονομία. Ελπίζουμε αυτή τη φορά, η ΝΔ να παραμείνει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να κάνει μια σοβαρή συζήτηση. Ας προτιμήσει την αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να ασκήσει πολιτική και όχι τη θαλπωρή των τηλεοπτικών παραθύρων, όπως συνηθίζει και όπως απέδειξε με τη φυγή της την προηγούμενη εβδομάδα».

Και συνέχισε: «Ας προσέξει η ΝΔ την τοξική της σχέση με τα ΜΜΕ. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση οφείλει να εκπροσωπεί τους πολίτες και όχι να ασκεί πολιτική με βάση τους ξύλινους τίτλους εφημερίδων, που την οδήγησαν στην αποχώρηση από την Ολομέλεια». Επίσης, έχει επιβεβαιωθεί «ότι σε άλλο θέμα παρείχε λανθασμένη πληροφόρηση σε εφημερίδα, γεγονός που στη συνέχεια ανάγκασε την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη».

Ο Σ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν έχει καταθέσει καμία σοβαρή πρόταση έως σήμερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Προφανώς, διότι «επένδυσε επί μακρόν στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, όπως επιβεβαιώνει και ο κ. Σαμαράς, με σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Real News».

Ωστόσο, τόσο η χώρα όσο και η κυβέρνηση «άντεξαν και σήμερα έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τον λογαριασμό Σαμαρά – Βενιζέλου. Από τα 20 δις ευρώ  μέτρα που είχε μπροστά της η χώρα, καταφέραμε στη διαπραγμάτευση να  πάρουμε μέτρα ύψους 5,4 δις, που είναι το αντίτιμο των κακών πολιτικών και επιλογών και του δανεισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «η χώρα μας δεν έχει πάρει ούτε ένα πρόστιμο καθυστέρησης ή αδύναμης πολιτικής, εδώ και οκτώ μήνες. Είναι περισσό θράσος να μας κατηγορεί η Αντιπολίτευση για τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, λόγω της δικής της καταστροφικής πολιτικής».

Στη συνέχεια, ο Σ. Φάμελλος εξέφρασε την πεποίθηση η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα δύσκολα, εάν λάβουμε υπόψη την υπεραπόδοση των στόχων του 2015 και το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε, «κάτι που επιτρέπει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και παράλληλα επιβεβαιώνει ότι είναι δυνατή μια νέα δυναμική για την ελληνική οικονομία. Ας μην ξεχνάμε ότι οι προβλέψεις και οι κρατήσεις του τουριστικού τομέα για το 2016, ήδη δίνουν καθαρή αύξηση 1% του ΑΕΠ».

Ωστόσο, «η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Μεταξύ άλλων, στον νέο αναπτυξιακό νόμο θα καταδείξουμε ότι το οικονομικό μοντέλο που είχαν επιλέξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ξεπερασμένο. Διότι, δεν τροφοδότησε ούτε την καινοτομία, ούτε την τεχνολογία, ούτε την παραγωγή, αφήνοντας αναξιοποίητο το ερευνητικό δυναμικό της πατρίδας μας. Έχουμε τη δυνατότητα να περιφρουρήσουμε τη χώρα και να δημιουργήσουμε μια δυνατή οικονομία, με πραγματικό προϊόν και πραγματική εργασία. Οι Έλληνες και μπορούν και αξίζουν να πάνε καλύτερα», δήλωσε.

Στα άμεσα, θετικά βήματα της Ελληνικής οικονομίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ύψους 6 δις ευρώ, την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ χωρίς εγγυητικές και προκαταβολές, την ενεργοποίηση του προγράμματος Γιουνκέρ, τα οποία μαζί με την επικείμενη ποσοτική χαλάρωση και τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου θα ενισχύσουν την πραγματική οικονομία και την εργασία, μέσα στο 2016, με σχεδόν 11 δις ευρώ. Και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από το εξωτερικό, ενώ κατάφερε να μεταφέρει δάνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ύψους 50 δις ευρώ, με υψηλά επιτόκια, έξι χρόνια μετά και με χαμηλότερα επιτόκια».

Τέλος, ο Σ. Φάμελλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, λέγοντας: «Η περιβαλλοντική πολιτική δεν είναι μόνο πχ. ένα πάρκο πρασίνου και η ανακύκλωση. Το περιβάλλον και η αειφορία διαπερνούν σαν κόκκινη κλωστή όλες τις λειτουργίες της οικονομίας και της κοινωνίας. Οφείλουμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες την περιβαλλοντική παράμετρο. Η συμμετοχή των Οικολόγων Πράσνων και φυσικά η ίδια η οικολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν σε αυτή τη κυβέρνηση τη δυνατότητα να εφαρμόσει σε όλους τους τομείς πράσινες πολιτικές».

The post Σ. Φάμελλος: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...