ΤΑΙΠΕΔ: Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Εγνατία

Πρόσκληση στους επενδυτές για εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» και των τριών αξόνων, απευθύνει το ΤΑΙΠΕΔ! Η προθεσμία για την μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος, καθώς και την υποβολή παρατηρήσεων ή σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου λήγει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016.

Οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017.

διαδικασίας για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, μέσω της σύναψης σύμβασης παραχώρησης για την λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή τους από ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα.

Η  διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του αυτοκινητόδρομου Εγνατία Οδός μέσω Σύμβασης Παραχώρησης, ξεκινά μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίασή του στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε η δημοσίευση πρόσκλησης προκαταρκτικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προκαταρκτικής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και υποβολής παρατηρήσεων ή απόψεων σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου μέχρι την 20/12/2016.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα, στις αρχές του 2017, στη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης.

Από το ΤΑΙΠΕΔ τονίζεται ότι στόχος του είναι η μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης παραχώρησης υπό όρους δημοσίου συμφέροντος. 

Η Εγνατία Οδός

Το αύριο της Εγνατίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ενώνει όλους τους νομούς, ξεκινώντας από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία, και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το ΤΑΙΠΕΔ,  η Εγνατία Οδός εξυπηρετεί το 36% του πληθυσμού της χώρας, το 33% του ΑΕΠ της χώρας, το 54% των αγροτικών περιοχών της χώρας, το 41% της απασχόλησης της χώρας στον τομέα της βιομηχανίας/μικρού εμπορίου και το 51% της βιομηχανίας εξόρυξης της χώρας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...