Τέλειωσαν τον Φραγκιαδάκη από την Εθνική

Τέλειωσαν τον Φραγκιαδάκη από την Εθνική

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, η οποία έγινε άμεσα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Τα «ναυάγια» σε κρίσιμα ζητήματα όπως την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, την πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ στην Ρουμανία καθώς και στο θέμα του ΛΑΠΕΤΕ.

Όπως έγινε γνωστό, φέρονται να υπήρξαν ισχυρές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς θεωρείται ότι υπήρξαν σημαντικά προβλήματα και επλήγησαν τα συμφέροντα της Τράπεζας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι η  σύγκρουση στο Δ.Σ. της Εθνικής γίνεται μόλις μία ημέρα πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests, όπου η Εθνική αναμένεται να έχει περάσει με επιτυχία.

 Ο Λ. Φραγκιαδάκης, φαίνεται να είχε ανοίξει πολλά μέτωπα, από τον  σκεπτικισμό με τον οποίο τον αντιμετώπιζε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ δεν φαίνεται να είχε κάνει τίποτα για να μειώσει την απόσταση που τον χώριζε με την κυβέρνηση.

Ενώ για το αδιέξοδο και το «φιάσκο» της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής (που θεωρείται και η κύρια αιτία της απομπομπής του) υπάρχουν ευθύνες για όλους, από τους συμβούλους και τον Calamos ως ασυνεπής πλειοδότης, ενώ το κύμα των ευθυνών αγγίζει και τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο.

 Ειδικά για τους συμβούλους, οι οποίοι είχαν επιλεγεί από τον κύριο Φραγκιαδάκη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τους ξέφυγαν τέρατα στην υπόθεση πώλησης της ασφαλιστικής. Το deal me thn EXIN – Calamos «ξέφυγε» Goldman Sachs κανονικά θα έπρεπε να προστατεύσει τον Φραγκιαδάκη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330713-Teleiosan-ton-PHragkiadake-apo-ten-Ethnike ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...