Τέλος Νοεμβρίου επιστρέφει η Τρόικα

Τέλος Νοεμβρίου επιστρέφει η Τρόικα

Στο επίκεντρο των ελέγχων του SSM οι ελληνικές τράπεζες!

Αγώνας δρόμου στην κυβέρνηση για να κλείσουν τα 83 προαπαιτούμενα που απομένουν στην γ’ αξιολόγησης!  Τα 71 εκ των οποίων αναμένεται να κλείσουν μέσα στον επόμενο μήνα!  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σε τεχνικό επίπεδο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το τέλος του 2017. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα οικονομικά θέματα, Ανίκα Μπράιτχαρντ, οι συζητήσεις που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα ήταν «καλές και εποικοδομητικές».

Η ίδια,  δήλωσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Με τα προαπαιτούμενα να βρίσκονται σε δρόμο υλοποίησης, οι θεσμοί (EKT) εστιάζουν στις τράπεζες. Ήδη ξεκίνησε η  δεύτερη φάση των προληπτικών ελέγχων του Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, πριν ξεκινήσουν τα τεστ αντοχής που θα καλύψουν το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Τα τεστς του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο έτος.

Ο έλεγχος των χαρτοφυλακίων, είναι ήδη στη μέση και μετά τις Alpha Bank και Εθνική, τώρα ανοίγουν τα αρχεία των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Ο έλεγχος θα βγάλει το πόρισμα για τα κόκκινα δάνεια, που αναμένεται να βοηθήσει την ΕΚΤ,  να πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα μειωθούν στο ελληνικό σύστημα.

Μετά τα πρώτα ισχυρά κύματα ρυθμίσεων, τώρα τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Φρανκφούρτη, έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ρυθμίσεις δεν βοηθούν αρκετά στην μείωση των NPL’s. Η απόκλιση είναι μεγάλη και θεωρείται ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν σχεδόν τα μισά από όσα υπολόγιζαν από νέες γενεές ρυθμίσεων.  Η αδυναμία ανάκτησης αυτών των ποσών από ρυθμίσεις, θα φέρει ανάλογη αύξηση από τα άλλα μέσα που προκρίνει η ΕΚΤ, για να ανακτήσει τις οφειλές, όπως πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις δανείων σε ξένα Funds.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307563-Telos-Noembrioy-epistrephei-e-Troika ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...