Τέλος από την Τρόικα ο Πολ Τόμσεν – Στη θέση του ο Ρισί Γκογιάλ

Τέλος από την Τρόικα ο Πολ Τόμσεν - Στη θέση του ο Ρισί Γκογιάλ
Δεν θα παραστεί στο ραντεβού της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα στο Παρίσι ο Πολ Τόμσεν ο οποίος αποχωρεί από επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, με προαγωγή αφού έχει ήδη αναλάβει τις αρμοδιότητες διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον Τζέφρι Ράις, της αποστολής στο Παρίσι θα ηγηθεί ο νέος επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρισί Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Ράις, «ο Πολ Τόμσεν έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος, άρα δεν θα είναι σε αυτές τις συναντήσεις λόγω των πολλών υποχρεώσεών του στο τμήμα.

Φυσικά ο Πόουλ Τόμσεν θα παραμείνει στενά ενεχόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα, εποπτεύοντας την αξιολόγηση, αλλά ο Ρισί Γκογιάλ θα είναι ο επικεφαλής της αποστολής».

Επίσης, ο κ. Ράις, ανέφερε ότι η συνάντηση στο Παρίσι είναι μόνο ο πρόλογος της συνάντησης Τρόικας-ελληνικής κυβέρνησης, αφού η διαπραγματευτική αποστολή για την έκτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Πολ Τόμσεν είχε αρχικά πρόθεση να βρεθεί στις συνομιλίες του Παρισιού, αλλά ο φόρτος εργασίας του δεν θα του το επιτρέψει, ενώ είναι πλέον αβέβαιο αν θα βρεθεί στην Αθήνα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...