Τέσσερα μόνο συναισθήματα καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά!

Τέσσερα μόνο συναισθήματα καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά!
Η ανθρώπινη συμπεριφορά καθοδηγείται από τέσσερα και μόνο συναισθήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Οι ερευνητές κατέρριψαν την επικρατούσα θεωρία ότι υπάρχουν έξι βασικά συναισθήματα: χαρά, λύπη, φόβος, θυμός, έκπληξη και αποστροφή.

Χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική και πρωτοποριακό λογισμικό δικής τους εφεύρεσης ώστε να αναλύσουν τις εκφράσεις του προσώπου. Δηλώνουν πως ο φόβος και η έκπληξη «μοιράζονται» το χαρακτηριστικό των ορθάνοιχτων ματιών, ενώ ο φόβος και η αποστροφή έχουν ως κοινό γνώρισμα το σούφρωμα της μύτης.

Η επιστημονική ομάδα από το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών και Ψυχολογίας υποστηρίζει ότι αυτά τα πρώιμα σημάδια μπορεί να αντιπροσωπεύουν θεμελιώδεις ενδείξεις φόβου.

Η επικεφαλής της μελέτης Δρ Ρέιτσελ Τζακ δήλωσε πως «τα αποτελέσματα της μελέτης συμφωνούν με τις εξελικτικές προβλέψεις, όπου κάθε ένδειξη είναι σχεδιασμένη με βάση βιολογικές και κοινωνικές επιρροές ώστε να τελειοποιηθεί η λειτουργία τους».

Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι δε συλλειτουργούν όλοι οι μύες ταυτόχρονα όταν δημιουργείται μια έκφραση στο πρόσωπο, αλλά η έκφραση σχηματίζεται σταδιακά, παρουσιάζοντας ένα σύνολο ιεραρχημένων πληροφοριών.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι η εκδήλωση των συναισθημάτων δε βασίζεται σε έξι διακριτά στοιχεία, όπως πίστευαν παλαιότερα. Αντίθετα, οι βασικές εκφράσεις των συναισθημάτων είναι τέσσερις και αυτές είναι που καθορίζουν τη συμπεριφορά του ανρθώπου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...