Τέσσερα παιδιά νεκρά σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΜΑΧΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικές επιδρομές στη Χασάκα της Συρίας.

Ακόμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου «Kurdistan24», δεκάδες αμάχων σκοτώθηκαν από επιδρομές του συριακού στρατού.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως τις περασμένες ώρες οι κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) απομάκρυναν δεκάδες αμάχους από τις κουρδικές περιοχές της Χασάκα, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επιδρομές.

Τα αεροπλάνα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πέταξαν πάνω από τη Χασάκα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ εναντίον οποιωνδήποτε πληγμάτων στην πόλη αυτή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους συμβούλους τους που βρίσκονται στο έδαφος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα δύο τρίτα της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της, κυρίως το κέντρο της πόλης, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Νέες πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών πάνω από τη Χασάκα

Αεροπλάνα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πετούν σήμερα εκ νέου πάνω από τη βορειοανατολική συριακή πόλη Χασάκα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ εναντίον οποιωνδήποτε πληγμάτων στην πόλη αυτή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους συμβούλους τους που βρίσκονται στο έδαφος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν τα αεροσκάφη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, τα οποία πετούσαν όλη τη νύχτα πάνω από την πόλη, πραγματοποίησαν και πλήγματα, όπως έκαναν προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή, την ώρα που σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν στο έδαφος.

Τα δύο τρίτα της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της, κυρίως το κέντρο της πόλης, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Μολονότι οι δύο πλευρές πολεμούν τον ίδιο εχθρό, το Ισλαμικό Κράτος, τώρα βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τον έλεγχο της Χασάκα.

Αιματηρές μάχες ξέσπασαν την περασμένη Τετάρτη ανάμεσα στην κύρια φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή της πόλης και τις κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την Πέμπτη, για πρώτη φορά, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πραγματοποίησαν πλήγματα κατά των Κούρδων.

Αυτά τα άνευ προηγουμένου πλήγματα, σε έξι θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στην Χασάκα, προκάλεσαν για πρώτη φορά μια άμεση επέμβαση των αεροπλάνων του διεθνούς συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, συνέστησε στο συριακό καθεστώς «να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις δυνάμεις του συνασπισμού».

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 25 άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη από τις συγκρούσεις αυτές στη Χασάκα μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...