Τέσσερις τρόποι να προλάβετε τα προβλήματα στη μέση

Τέσσερις τρόποι να προλάβετε τα προβλήματα στη μέση
Ο πόνος στη μέση είναι ένα από τα συχνότερα ορθοπαιδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως όσοι εργάζονται σε γραφείο ή ακολουθούν καθιστική ζωή.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προστατεύσουμε τη μέση μας από μακροχρόνιες βλάβες που μπορεί να μας αποτρέψουν να απολαύσουμε ευχάριστες ή και απλές καθημερινές δραστηριότητες.

1. Κατάλληλη καρέκλα
Η καρέκλα πρέπει να στηρίζει καλά την πλάτη και τη μέση, ώστε να μην καμπουριάζουμε. Επίσης, πρέπει να σηκωνόμαστε κάθε τόσο από την καρέκλα ώστε να απομακρύνεται η συσσωρευμένη ένταση από τους μύες της μέσης.
2. Ευθυγράμμιση κορμού
Όταν στεκόμαστε όρθιοι, το κεφάλι, οι ώμοι, οι γοφοί και τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία, χωρίς η πλάτη ή η μέση να καμπουριάζουν.
3. Κατάλληλα παπούτσια
Τα παπούτσια πρέπει να παρέχουν στις πατούσες την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να αποφύγουμε τους κραδασμούς που μπορεί να τραυματίσουν τους μύες και τα οστά της οσφυϊκής μοίρας.
4. Σωστή ανύψωση αντικειμένων
Πρέπει να λυγίζουμε τα γόνατα προκειμένου να σηκώσουμε ένα αντικείμενο, ακόμη κι αν δεν είναι πολύ βαρύ. Έτσι θα αποφύγουμε να επιβαρύνουμε τη μέση και την πλάτη.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...