Τίλερσον: Η στρατιωτική δράση κατά της Β. Κορέας παραμένει μια επιλογή

Τίλερσον: Η στρατιωτική δράση κατά της Β. Κορέας παραμένει μια επιλογή

Η ισχυρή στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας παραμένει μια επιλογή, εφόσον η διπλωματική οδός δεν οδηγήσει σε τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

«Δεν είναι η πρώτη μας επιλογή και πρόεδρος Τραμπ ήταν σαφής, πως δεν είναι η πρώτη μας επιλογή», διευκρίνισε, μιλώντας στο δίκτυο CNN την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι δεν έθεσε ποτέ υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει τα καθήκοντά του, την ώρα που συνεχίζεται η διαμάχη στις ΗΠΑ για το βιβλίο του συγγραφέα Μάιικλ Γουόλφ με επίκεντρο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Τίλερσον υπεραμύνθηκε της ρητορικής του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος είχε απαντήσει με ένα ειρωνικό σχόλιο στο Twitter την Τετάρτη στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σχετικά με τη δήλωση του τελευταίου ότι «το πυρηνικό κουμπί είναι συνέχεια πάνω στο γραφείο του».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, η Βόρεια Κορέα καταλαβαίνει αυτού του είδους τη ρητορική.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τονίσει την Τετάρτη: «Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι “το πυρηνικό κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια”. Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει παρακαλώ ότι έχω κι εγώ Πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου Κουμπί λειτουργεί!».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/316394-Tilerson-E-stratiotike-drase-kata-tes-B-Koreas-paramenei-mia-epiloge ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...