Τίλερσον: Οι κινήσεις της Βόρειας Κορέας θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο

Τίλερσον: Οι κινήσεις της Βόρειας Κορέας θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα ότι οι συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας απειλούν ολόκληρη την υφήλιο, ενώ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται στενά με τους συμμάχους τους στην περιοχή, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, για τη διευθέτηση του προβλήματος. 

“Στην ανατολική Ασία, το ολοένα και πιο επιθετικό κι απομονωμένο καθεστώς της Βόρειας Κορέας απειλεί τις δημοκρατίες της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και, το σημαντικότερο, και πιο πρόσφατο, επέκτεινε αυτές τις απειλές προς τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο” είπε ο Ρεξ Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της Κοινότητας των Δημοκρατιών.

“Καταρχάς κοιτάμε προς τους συμμάχους μας στην περιοχή, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Μέσω της συνεργασίας με αυτούς και άλλους δημοκρατικούς εταίρους, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τη συναίνεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα κοινό διεθνές μέτωπο που θα στηρίζει τις αξίες μας και θα στοχεύει στη μεγαλύτερη ασφάλειά μας”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301341-Tilerson-Oi-kineseis-tes-Boreias-Koreas-thetoyn-se-kindyno-oloklero-ton-kosmo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...