Τίτλοι τέλους για το αγγελιόσημο, έρχεται νέος αλλά μικρότερος πόρος

Τίτλοι τέλους για το αγγελιόσημο, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά την συνάντηση των εκπροσώπων, των εργαζόμενων στον Τύπο, με τον υφυπουργό Εργασίας, κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο.  Σύμφωνα με τα όσα είπαν συμμετέχοντες στην σύσκεψη, έρχεται μία μεταβατική περίοδος, έως  ότου να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Από πλευράς υπουργείου, αναμένεται και νομοθετική ρύθμιση που θα κλείσει το θέμα. Αν και υπάρχουν πληροφορίες για πρόοδο, στις συνομιλίες υπουργείου και εργαζομένων, θα χρειαστούν περισσότερες συναντήσεις πριν οριστικοποιηθεί ο νέος φόρος που θα χρηματοδοτεί το Ταμείο.

Ο υπουργός, φέρεται να δεσμεύτηκε, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα παραμείνει με όλες τις λειτουργίες του τις επικουρικές, τα εφάπαξ και φυσικά την περίθαλψη. Για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ που αφήνει η κατάργηση του αγγελιοσήμου, εξετάζεται νέος, αλλά μικρότερος πόρος, όμως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα βασικά στοιχεία τους, όπως το ποιος θα τον πληρώνει, οι εργαζόμενοι ή οι εργοδότες;

Σχετικά με την συνάντηση, από το υπουργείο, ανακοινώθηκε ότι η  σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ.Πετρόπουλου με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ. Ο διάλογος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα  των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...