Ταυτόχρονα η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης

Ταυτόχρονα η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 01/03/2016 – 22:41

Ταυτόχρονα η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης

Επί τάπητος ετέθη το ζήτημα της καλωδιακής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη, και των προέδρων του ΑΔΜΗΕ, ΡΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ, Μανόλη Κορωνιωτάκη, Νίκου Μπουλαξή, και Νίκου Χατζηαργυρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκε η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης που έχει εντάξει στο σχέδιο διαβούλευσης ο ΑΔΜΗΕ και που προβλέπει α) την καλωδιακή διασύνδεση Χανίων-Πελοποννήσου και β) την καλωδιακή διασύνδεση Ηρακλείου – Αττικής.

Ο υπουργός αλλά και ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, διαβεβαίωσαν ότι οι δυο διασυνδέσεις θα προχωρούν παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Ακόμα, η Περιφέρεια Κρήτης εκτιμά θετικά την πρόταση της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης, που θα σημάνει την επίλυση του μείζονος προβλήματος που επί χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα – εξέλιξη που δικαιώνει την Περιφέρεια Κρήτης για τις συνεχείς προσπάθειες της για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη που πρόσφατα υπέγραψε την προένταξη των δυο μονάδων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε Αμάρι και Χερσόνησο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...