Ταϊλάνδη: Πρώην βατραχάνθρωπος έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών

Ταϊλάνδη: Πρώην βατραχάνθρωπος έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών

Οι αρχές της Ταϊλάνδης γνωστοποίησαν ότι ένας πρώην βατραχάνθρωπος, ο οποίος λάμβανε μέρος στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των 12 παιδιών, που παραμένουν στην σπηλιά, πέθανε λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Σύμφωνα με το BBC, ο 38χρονος Saman Kunan, έχασε τις αισθήσεις του όταν έβγαινε από την σπηλιά, αφού είχε παραδώσει στα παιδιά προμήθειες.

“Ένας πρώην βατραχάνθρωπος, ο οποίος ήταν εθελοντής, πέθανε στις 2 τα ξημερώματα” δήλωσε ο κυβερνήτης της κοινότητας Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck.

“Η δουλειά του ήταν να παραδώσει οξυγόνο. Δεν είχε αρκετό οξυγόνο στις φιάλες του για να επιστρέψει” συμπλήρωσε.

Οι συνεργάτες του δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Ο διοικητής των βατραχανθρώπων Arpakorn Yookongkaew, ανέφερε ότι ο 38χρονος εργαζόνταν εθελοντικά και έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας βραδινής επιχείρησης τοποθέτησης φιαλών οξυγόνου στη σπηλιά.

Οι αρχές προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από την σπηλιά για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους, που παραμένουν στη σπηλιά από τις 23 Ιουνίου. Δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν τη νέα κακοκαιρία, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να μπορέσουν με τη βοήθεια αντλιών να μειώσουν το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να κάνουν κατάδυση ή εάν χρειαστεί, να είναι μικρής διάρκειας.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/336613-Tailande-Proen-batrachanthropos-echase-te-zoe-toy-sten-epicheirese-diasoses-ton-12-paidion ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...