Τα αίτια της τραγωδίας: Ανθρώπινο λάθος, μηχανική βλάβη ή τρομοκρατία;

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ                                        

Λίγα δέκατα του δευτερολέπτου χωρίζουν την απόλυτη κανονικότητα από την τραγωδία στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ όπου αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό τραίνου στο σταθμό του Hoboken.

Ήδη οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να ξετυλίγουν το κουβάρι του πρωτοφανούς δυστυχήματος προσπαθώντας να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη, τη σιτγμή που ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς ανεβαίνει.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών της Πολιτείας, Τζένιφερ Νέλσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, τόνισε:Ο συρμός, που ήταν γεμάτος από επιβάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής, δεν σταμάτησε στον σταθμό και προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα.

Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τραίνο δεν σταμάτησε μπαίνοντας στον σταθμό και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, στο τέλος των γραμμών. Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τμήμα του τραίνου “σφηνωμένο” στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Από τη σύγκρουση, κατέρρευσε ένα μέρος της οροφής του σταθμού, ανέφεραν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.

“Όταν έφτασα, είδα ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας, είδα τραυματίες, πολλούς σοβαρά. Οι ζημιές ήταν τεράστιες. Η οροφή, ένα μέρος της οροφής, κατέρρευσε”, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάντσο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του πρακτορείου Getty που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...