Τα αυτονόητα που απαγορεύεται να κάνουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο!

Τα αυτονόητα που απαγορεύεται να κάνουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο!

Τα αυτονόητα που απαγορεύεται να κάνουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο

Να πολεμούν στο μέτωπο: Στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να καταταγούν στο στρατό αλλά είναι λίγες εκείνες που τους επιτρέπουν να αναλάβουν μάχιμες θέσεις. Η Γερμανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Δανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Σρι Λάνκα, η Σουηδία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Αγγλία δίνουν πλέον την ευκαιρία στις γυναίκες το δικαίωμα να έχουν ενεργό ρόλο στο στρατό.

Nα σπουδάσουν μεταλλευτική: Σύμφωνα με τον Shu Jisen, έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μεταλευτικής και Τεχνολογίας της Κίνας, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να ακολουθήσουν σπουδές μεταλλευτικής. “Υπάρχουν κάποιες δουλειές που δεν είναι κατάλληλες για τις γυναίκες” αναφέρει ο καθηγητής Shu, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για θέματα ασφάλειας.

Να είναι συνεπιβάτες σε μοτοσυκλέτα: Στην επαρχία Aceh της Ινδονησίας οι ανύπαντρες γυναίκες δεν επιτρέπεται να είναι συνεπιβάτες σε μοτοσυκλέτες που τις οδηγούν άντρες. Στην επαρχία αυτή όπου εφαρμόζεται η Σαρία, εφαρμόστηκε ήδη νόμος όπου υποχρεώνει τα σχολεία να διδάσκουν τα αγόρια και τα κορίτσια χωριστά.

Να μπουν σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας: Η είσοδος των γυναικών σε αρκετούς ναούς και τζαμιά στην Ινδία απαγορεύεται. Παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καταδίκασε την απόφαση αυτή, το μέτρο εφαρμόζεται καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να θεωρούνται “ακάθαρτες” κατά την εμμηνορρυσία.

Να βγουν από το σπίτι: Τόσο στην Υεμένη όσο και στην Σαουδική Αραβία ισχύει το σύστημα της “ανδρικής επιτήρησης”. Στην πραγματικότητα στα μάτια του νόμου οι γυναίκες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες πολίτες. Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι χωρίς την άδεια του άντρα τους.

Να ψηφίζουν: Στην ουσία κανείς δεν ψηφίζει στο Βατικανό. Οι μόνες “εκλογές” που πραγματοποιούνται είναι φυσικά η εκλογή του Πάπα. Παρόλα αυτά, οι μόνοι που έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή είναι οι Καρδινάλιοι που είναι όλοι άντρες.

Να λαμβάνουν άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών: Παρόλο που στις ΗΠΑ οι γυναίκες λαμβάνουν άδεια μητρότητας τριών μηνών σύμφωνα με τη νομοθεσία, παρόλα αυτά η άδεια είναι άνευ αποδοχών. Οι άλλες δύο χώρες όπου δεν προβλέπεται η άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών είναι το Ομάν και η Παπούα της Νέας Γουινέας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/320256-Ta-aytonoeta-poy-apagoreyetai-na-kanoyn-oi-gynaikes-ana-ton-kosmo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...