Τα δάκρυα του Πικέ μετά τον αγώνα Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας

Τα δάκρυα του Πικέ μετά τον αγώνα Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε για όσα συνέβησαν σήμερα στην Καταλονία και για τη διεξαγωγή του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας, εκφράζοντας με δάκρυα στα μάτια τη διαφωνία του.

“Η διοίκηση προσπάθησε να αναβάλει το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν δυνατόν. Το συζητήσαμε, αλλά ο σύλλογος μας είπε να παίξουμε. Ήταν δύσκολο να παίξουμε σήμερα μετά από ό,τι συνέβη”, δήλωσε αρχικά ο Πικέ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Καταλονία.

“Ήταν δύσκολη μέρα, με οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους να θέλουν να ψηφίσουν και η αστυνομία και η πολιτοφυλακή… Οι εικόνες της αστυνομικής αγριότητας μιλούν από μόνες τους. Τα σημερινά γεγονότα τα είδαν όλοι και νομίζω ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις”.

Ο εκ των ηγετών των “μπλαουγκράνα”, επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας και ότι νίκησε η απόφαση της διοίκησης: “Υπήρχαν πολλές συζητήσεις για το εάν πρέπει ή όχι να παίξουμε. Η λίγκα και η Λας Πάλμας ήθελαν να παίξουν και ο σύλλογος μας είπε να παίξουμε. Η γνώμη μου μετράει λίγο, αφού στο τέλος αποφασίσαμε να παίξουμε και είμαστε ομάδα, οπότε όλοι θα παίξουμε”.

“Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόσμος στην Καταλονία που δεν ξέρει γιατί παίξαμε αυτό το ματς. Δεν νομίζω ότι το μότο ‘κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος’ εμπίπτει στη σημερινή απόφαση, αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόσμος που έχει την άποψη ότι η Μπαρτσελόνα δεν έπρεπε να παίξει”.

Στη συνέχεια, με δάκρυα στα μάτια, έστειλε το μήνυμά του για όλα όσα συνέβησαν στην περιοχή: “Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως όταν ψηφίζεις, μπορείς να ψηφίσεις ‘ναι’, ‘όχι’, λευκό. Αλλά υπάρχει ψηφοφορία στη χώρα. Επί Φράνκο, δεν ήταν δυνατό να ψηφίζεις. Το δημοψήφισμα είναι ένα δικαίωμα που έχουν όλοι. Θα έπρεπε να το υπερασπιζόμαστε. Είμαι Καταλανός, αισθάνομαι Καταλανός σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Αισθάνομαι υπερήφανος για τον κόσμο της Καταλονίας. Τα τελευταία επτά χρόνια, έχουμε συμπεριφερθεί υπέρ το δέον καλά, χωρίς επιθετικότητα. Όλα προκλήθηκαν από την αστυνομία και την πολιτοφυλακή. Ζούμε σε δημοκρατία. Έχουμε φωνή. Είμαι πολύ, πολύ περήφανος για την Καταλονία και τον κόσμο της. Αυτός ο κόσμος αξίζει τα πάντα κι ακόμα περισσότερα. Η διαμαρτυρία τους ήταν ειρηνική, όπως έπρεπε να ήταν, και παρά τη βία, δεν απάντησαν”.

Δεν δίστασε ακόμα και να επιτεθεί στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι: “Νομίζω ότι έχουμε μία χώρα που διαθέτει πρόεδρο της κυβέρνησης και κόμμα που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πει ψέμματα. Είπαν ότι μία μικρή μειονότητα θέλει να διαμαρτυρηθεί με τραμπούκικο τρόπο και δεν είναι έτσι. Έκαναν πολύ κόσμο στην Ισπανία να το πιστέψει αυτό και δεν έχω κάτι ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είμαστε οι κακοί, αλλά δεν είμαστε οι κακοί, απλά θέλουμε να ψηφίσουμε”.

“Για μια στιγμή δεν πίστευα ό,τι συνέβαινε. Πίστευα ότι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την ψηφοφορία, αλλά ειρηνικά. Δεν συνέβη, αλλά τουλάχιστον το είδε όλος ο κόσμος. Η απόφαση αυτή έκανε τα πράγματα χειρότερα. Είναι μία από τις χειρότερες αποφάσεις των τελευταίων 50 ετών και νομίζω ότι μόνο θα χωρίσει περισσότερο την Καταλονία με την Ισπανία. Έχουμε έναν πρόεδρο που έχει αυτό το επίπεδο, που πηγαίνει στο εξωτερικό χωρίς να μιλάει αγγλικά”.

Όσον αφορά για τη συμμετοχή του στην εθνική Ισπανίας, υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι της ομοσπονδίας το αν θα καλείται και ότι ο ίδιος θέλει να συνεχίσει: “Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω στην εθνική Ισπανίας, επειδή υπάρχει πολύς κόσμος στην Ισπανία που διαφωνεί με τα γεγονότα και πιστεύει στη δημοκρατία. Αλλά, εάν ο κόουτς ή η διοίκηση της ομοσπονδίας πιστεύει ότι είμαι ένα πρόβλημα, θα φύγω από την εθνική Ισπανίας. Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω και να φύγω πριν από το 2018 (σ.σ. έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από τη “φούρια ρόχα” μετά από το Μουντιάλ της Ρωσίας). Το να πάω στην εθνική δεν είναι πατριωτικό ζήτημα. Πρέπει να πας και να βάλεις τα δυνατά σου. Υπάρχουν πολλοί που έχουν πάρει την υπηκοότητα και δεν αισθάνονται την εθνική όσο άλλοι. Πρέπει να πας και να νικήσεις”.

Πηγή: Filathlos.gr

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/303545-Ta-dakrya-toy-Pike-meta-ton-agona-Mpartselona-Las-Palmas ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...