Τα καλύτερα παιχνίδια του Tokyo Game Show 2014

Τα καλύτερα παιχνίδια του Tokyo Game Show 2014
Σε ό,τι αφορά το gaming αλλά και την ποπ κουλτούρα γενικότερα, η Ιαπωνία είναι άλλος πλανήτης σε σχέση με τον δυτικό κόσμο.
Πριν λίγες μέρες στην πρωτεύουσά της έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις gaming στον κόσμο. Το ετήσιο Tokyo Game Show διαφέρει παραδοσιακά από την E3 και τη gamescom, τα δύο άλλα μεγάλα «ραντεβού» του gaming παγκοσμίως (το πρώτο διοργανώνεται στο Λος Άντζελες, το δεύτερο στην Κολωνία), αφού εστιάζει ως επί το πλείστον σε ιαπωνικούς –και ανατολικούς γενικότερα- τίτλους. Ακόμα κι αυτοί πάντως έχουν μεγάλο κοινό στον δυτικό κόσμο, αφού ουκ ολίγοι περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο τις δημιουργίες των μεγάλων ιαπωνικών στούντιο.

Στο Tokyo Game Show 2014 λοιπόν παρουσιάστηκαν αρκετοί σημαντικοί τίτλοι, ιαπωνικοί και μη που θα απασχολήσουν ολόκληρο τον πλανήτη τους προσεχείς μήνες. Κάποιους τους γνωρίζαμε ήδη και απλά είδαμε νέο περιεχόμενο. Άλλους τους πρωτομάθαμε στο Τόκιο και τα όσα μας έδειξαν οι εταιρείες εκεί ήταν αρκετά για να μας εξάψουν το ενδιαφέρον για τα καλά. Όπως και να ‘χει πάμε να δούμε ένα-ένα τα καλύτερα παιχνίδια του Tokyo Game Show για φέτος.

Driveclub

PS4 | Evolution Studios | 10/10/2014

Το Driveclub έχει ένα μεγάλο αρνητικό: αργεί να κυκλοφορήσει! Διότι κατά τα άλλα ο τίτλος της Evolution Studios έκθεση με την έκθεση μοιάζει να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Τα γραφικά είναι εκθαμβωτικά, παρ’ ότι δεν τρέχουν στα 60 fps, το gameplay ισορροπεί ανάμεσα στην εξομοίωση και το arcade και ο αριθμός των αυτοκινήτων θυμίζει τη Χαμοστέρνας με φουλ κίνηση! Για τους πιο κοινωνικούς μάλιστα υπάρχει και social πλευρά αφού οι παίκτες θα είναι σε θέση να δημιουργούν τα δικά τους clubs.

Bloodborne

PS4 | From Studios | 6/2/2015

To Bloodborne μας έρχεται από τη From Studios, τους δημιουργούς των Dark Souls και συγκεκριμένα τον θρυλικό Hidetaka Miyazaki. Για όσους έχουν παίξει το Dark Souls, φανταστείτε κάτι παρόμοιο. Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν ένα παιχνίδι δράσης σε γρήγορο τέμπο, πολλές μάχες, gothic σκηνικό, ενδιαφέροντες χαρακτήρες άπειρα όπλα και φαντασμαγορικά εφέ. Δυνατό.

Zodiac

PS Vita | Kobojo | 2015

Βρισκόμαστε στην εποχή που τους καλούς τίτλους στο PS Vita τους ψάχνουμε με το… τουφέκι. Ε, με αυτό ως δεδομένο, το Zodiac δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Προερχόμενο από πρώην δημιουργούς των Final Fantasy, είναι ένα online JRPG το οποίο ωστόσο ενσωματώνει ορισμένους πολύ ενδιαφέροντες μηχανισμούς από δυτικά παιχνίδια του είδους. Και όλα αυτά στο PS Vita, έτσι;

Final Fantasy Explorers

3DS | Square Enix | Άγνωστο

To Final Fantasy Explorers είναι ένα spin-off της σειράς Final Fantasy. Με gameplay που παραπέμπει σε action RPG, το παιχνίδι είναι κατά βάση ένα dungeon crawler, ήτοι ένας τίτλος στον οποίο οι παίκτες τριγυρνούν σε διάφορες περιοχές σκοτώνοντας τέρατα και ανεβάζοντας τα χαρακτηριστικά των μελών της ομάδας τους. Skills, feats, εξοπλισμός και τα ρέστα αλλάζουν διαρκώς και γενικότερα η όλη εμπειρία είναι ό,τι πρέπει για on the go ψυχαγωγία.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 | Kojima Productions | 2015

To The Phantom Pain είναι το πραγματικό Metal Gear Solid V, μετά το… ορεκτικό του Ground Zeroes μερικούς μήνες πριν. Το παιχνίδι είναι ένας action τίτλος με τελείως ορθάνοιχτο gameplay: ο παίκτης θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις αποστολές που θα του ανατίθενται με όποιον τρόπο επιθυμεί εκείνος. Το stealth έχει την τιμητική του φυσικά ενώ κερασάκι στην τούρτα τα σούπερ γραφικά και τα εντυπωσιακά εφέ.

Sunset Overdrive

Xbox One | Insomniac Games | 31/10/2014

Για όσους ψάχνουν ένα παιχνίδι με φρενήρη δράση, πολύχρωμα γραφικά σε βαθμό επιληψίας, ακατάπαυστη δράση, πιστολίδι, μπουκέτα και γενικώς όσο πιο φευγάτο περιεχόμενο γίνεται, το Sunset Overdrive θέτει σοβαρή υποψηφιότητα. Διαθέτει σούπερ multiplayer modes για ατελείωτο online «λιώσιμο» και υπόσχεται «κάψιμο» άνευ προηγουμένου. Εκείνοι που δεν έχουν καν Xbox One, θα χαρούν να μάθουν πως κυκλοφορεί και «σπέσιαλ» πακετάκι με την κονσόλα της Microsoft.

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One | Square Enix | Άγνωστο

H πολυαναμενόμενη συνέχεια του Final Fantasy, του διασημότερου JRPG franchise στα χρονικά του gaming, είναι επιτέλους εδώ. Ή έστω, περίπου εδώ. Μπορεί τα όσα μας έδειξε η Square Enix στο TGS να μην πρόδιδαν playable τίτλο, μας άνοιξαν ωστόσο την όρεξη για τα καλά. Ο κόσμος μοιάζει εντυπωσιακός, τα γραφικά σούπερ και οι χαρακτήρες αρκετά ελκυστικοί. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο επί χρόνια επικεφαλής της σειράς, Tetsuya Nomura, δεν συμμετέχει στο εν λόγω project, μπορεί να υποστηρίξει ότι το Final Fantasy XV σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για το brand!

D4

Xbox One | Access Games | 19/9/2014 (κυκλοφόρησε)

Πιο… φρέσκος δεν γίνεται! Ο τίτλος της Access Games και του Hidetaka Suehiro (Deadly Premonition, Ace Combat, Lord of Arcana) βάζει τον παίκτη στον ρόλο ενός ντετέκτιβ ο οποίος ψάχνει να βρει τους δολοφόνους της συζύγου του. Εκείνος έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, ζώντας εκ νέου συγκεκριμένες στιγμές και συλλέγοντας τα στοιχεία που χρειάζεται προκειμένου να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Fact: το D4 του τίτλου του προκύπτει από τις λέξεις «Dark Dreams Don’t Die» και την τέταρτη διάσταση (ο χρόνος).

Monster Hunter 4 Ultimate

3DS | Capcom | 2015

Η σειρά Monster Hunter έχει μακρά παράδοση και το τέταρτο επεισόδιό της που κυκλοφόρησε πριν κάνα χρόνο έγινε ανάρπαστο. Έτσι, η Capcom αποφάσισε να το λανσάρει εκ νέου, ως Monster Hunter 4 Ultimate. Βελτιωμένα γραφικά, καλύτερη υλοποίηση για όλο το τμήμα του multiplayer, προσθήκες στα quests και έξτρα περιεχόμενο εν γένει περιμένουν εκείνους που θα εμπιστευτούν το παιχνίδι και την Capcom. Ένα εξαιρετικό action με δυνατές μάχες και εθιστική εξέλιξη χαρακτήρα που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατόχων του 3DS. Στην Ιαπωνία βγαίνει φέτος, στη δύση περιμένουμε.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...