Τα πολλά δώρα «χαλάνε» τα παιδιά

Τα πολλά δώρα «χαλάνε» τα παιδιά
Τα πολλά χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά μπορούν να τα κάνουν δυστυχισμένα στο μέλλον, προειδοποιούν ερευνητές.
Άσχημα τα νέα για τα παιδιά, που περιμένουν πώς και πώς τον Άγιο Βασίλη να τους αφήσει πολλά δώρα κάτω από το δέντρο, γιατί αμερικανοί ερευνητές προειδοποιούν τους γονείς να μην αγοράζουν στα παιδιά ό,τι τους ζητήσουν.

Έρευνα, που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια του Μισούρι και του Ιλλινόις, έδειξε ότι η χρήση υλικών αγαθών ως μέρος των γονικών πρακτικών μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην ενήλικη ζωή, μετατρέποντας τα παιδιά σε υλιστές ενήλικες.

Στη μελέτη τους οι ερευνητές Richins και Chaplin ρώτησαν 700 ενήλικες για μια σειρά καταστάσεων σχετικά με τα παιδιά τους, αλλά και τη σχέση με τους δικούς τους γονείς, καθώς και τις επιβραβεύσεις και τις τιμωρίες που λάμβαναν στη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι τα παιδιά που λαμβάνουν πολλές υλικές ανταμοιβές από τους γονείς τους, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν να ανταμείβουν τον εαυτό τους με υλικά αγαθά και μετά την ενηλικίωσή τους, πράγμα που θα μπορούσε να αποδειχτεί προβληματικό», δήλωσε η Marsha Richins, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

Όταν οι γονείς χρησιμοποιούν τα υλικά αγαθά με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά τους -όταν μεγαλώσουν- έχουν κατά μέσο όρο περισσότερες πιθανότητες να πιστεύουν ότι η επιτυχία στη ζωή καθορίζεται από την ποιότητα και τον αριθμό των υλικών αγαθών που ένα άτομο κατέχει ή ότι η απόκτηση συγκεκριμένων αγαθών θα τα καταστήσει πιο ελκυστικά.

Μάλιστα, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες που ορίζουν τους εαυτούς τους ή τους άλλους με βάση τα υπάρχοντά τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο γάμο τους, να αποκτήσουν χρέη και να είναι λιγότερο ευτυχισμένοι.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...