Τα ποτά «μπόμπες» βάζουν φωτιά στα έσοδα!

Δραματικές οι απώλειες στα έσοδα κρατών και επιχειρήσεων από τις «μπόμπες» που πουλάνε στα νυχτερινά μαγαζιά! 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε χρόνο χάνεται το αστρονομικό ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από0 την αγορά! Ειδικά για τις επιχειρήσεις,  οι απώλειες είναι τεράστιες καθώς εκτός από τα έσοδα, έχουν χάσει και 4.800 θέσεις εργασίας!

Η έρευνα, έρχεται από το Γραφείο Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-EUIPO) και αποκαλύπτει, πως το 4,4% των πωλήσεων οινοπνευματωδών και το 2,3% των πωλήσεων κρασιού, γίνονται κάτω από το τραπέζι και χάνονται λόγω αντιγραφής της ετικέτας!

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, οι επιπτώσεις της παραποίησης κρασιών και οινοπνευματωδών στοιχίζει 18.500 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 8.600 αφορούν τον κλάδο της γεωργίας και οι 1.300 θέσεις τη βιομηχανία.

«Τα ευρήματά μας έχουν στόχο να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καθώς ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της παραποίησης και αντιγραφής σε αυτόν τον καίριας σημασίας οικονομικό τομέα», δήλωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής του το EUIPO, Αντόνιο Καμπίνος.

Αν και στην Ελλάδα, η ζημιά εκτιμάται αυξημένη, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης και του Τουρισμού, οι χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο χτύπημα, είναι οι παραγωγοί ακριβών οίνων και ποτών, Ισπανία (263 εκατ. ευρώ), Γαλλία (136 εκατ. ευρώ) και Ιταλία (162 εκατ. ευρώ). Αμέσως μετά ακολουθούν η Γερμανία (140 εκατ. ευρώ) και τέλος, το Ηνωμένο Βασίλειο με απώλειες 197 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...