Τα προαπαιτούμενα των 2,8 δις ευρώ, που κλείνουν μέσα στον μήνα!

Η αντίστροφη μέτρηση για να σωθεί η δόση των 2,8 δις ευρώ έχει ξεκινήσει! Η Ελληνική κυβέρνηση είχε χρόνο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Κομισιόν, το νέο περιθώριο, είναι το τέλος του μήνα.

Μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό, τις τράπεζες και νέα Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα συνεχίσουν να μας απασχολούν μέχρι να κλείσουν, αλλά δεν αποτελούν σημείο έντασης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, εκκρεμούν δώδεκα προαπαιτούμενα, τα οποία αν και η εντολή από το Μαξίμου είναι να ολοκληρωθούν εντός του μήνα, η εκτίμηση είναι, πως θα έρθουν μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μπορεί τα δώδεκα να μην φαίνονται πολλά, ειδικά αφού είναι «σπασμένα» σε πολλά υπουργεία, όμως για να περάσουν από την βουλή θα χρειαστεί ακόμα ένα μπαράζ  τροπολογιών.

Με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ να έχει ζητήσει να ξεκινήσει νωρίτερα η δεύτερη αξιολόγηση και τους δανειστές να επιστρέφουν στην Αθήνα την ερχομένη Δευτέρα, ένα-ένα τα μέτρα αναμένεται να υλοποιούνται με τους δανειστές να ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος σε ιδιωτικοποιήσεις και το νέο Υπερ- Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Από τα μέτρα που θέλουν να δουν οι δανειστές να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα, είναι η  συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στα μέλη και τον πρόεδρο του Δ.Σ., του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, με την λίστα να «κλειδώνει» τις επόμενες ημέρες, την μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, την επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας για το Ελληνικό, την  Ενίσχυση της ΥΠΑ, την μεταφορά της δεύτερης ομάδας ΔΕΚΟ, στο Υπερ-Ταμείο. Την εκδήλωση ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων αξόνων, την τροποποίηση της νομοθεσίας για το ειδικό τέλος των ΑΠΕ, το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η ολοκλήρωση της συζήτησης για τα τιμολόγια Υψηλής Τάσης (οι θεσμοί περιμένουν την υπογραφή των συμβάσεων). Τέλος, πρέπει να κλείσουν μέσα στον μήνα οι φάκελοι της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου και της ενσωμάτωσης του νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...