Τα πρώτα ραβασάκια αναρτήθηκαν στο taxis net με την αυξημένη προκαταβολή φόρου

Τα πρώτα ραβασάκια αναρτήθηκαν στο taxis net με την αυξημένη προκαταβολή φόρου

Τα εκκαθαριστικά αφορούν στην αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες, στο 55%, από 27,5% προηγουμένως, για τα εισοδήματα του 2014 και στην αναδρομική αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στο 13%, από 10% προηγουμένως

Περισσότερα από 300.000 «ραβασάκια», που… καίνε χιλιάδες αγρότες και υπόχρεους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναρτήθηκαν σήμερα στο Taxisnet.

Πρόκειται για τα πρώτα εκκαθαριστικά -εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένονται και νέα- για την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% για όλες τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, τα εκκαθαριστικά αφορούν:

– Στην αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες, στο 55%, από 27,5% προηγουμένως, για τα εισοδήματα του 2014.

– Στην αναδρομική αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10% προηγουμένως.

Το μέτρο αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, σκαφών αναψυχής και πισινών που κατέβαλαν πριν τον Ιούλιο το φόρο εισοδήματος και τώρα καλούνται να καταβάλουν και τον συμπληρωματικό φόρο.

Ο συντελεστής του τεκμηρίου διαβίωσης έχει αυξηθεί κατά 30%, από το 10% στο 13%, ενώ αφορά τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών και τις πισίνες.

Επιπλέον, ο φόρος έχει επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 5 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...