Τα σενάρια γύρω από την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

Τα σενάρια γύρω από την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 03/05/2016 – 20:24

Τα σενάρια γύρω από την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ                                                                              

Ένα θρίλερ εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρίας , τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Κυριακή του Πάσχα από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκαν 22 σχεδόν ώρες αργότερα 4χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στο Χαϊδάρι.

Αναπάντητα έχουν μείνει πολλά ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη, με τις αρχές να είναι αναγκασμένες να εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια ακόμη και αυτό της αρπαγής.

Γι αυτό άλλωστε στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει μεταξύ άλλων και τα βίντεο από τις κάμερες των λιγοστών καταστημάτων στην περιοχή.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πώς κατάφερε η μικρή Μαρία να περάσει μόνη της το βράδυ στα χωράφια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν λόγω για μεγάλη χρονική απόσταση από την ώρα εξαφάνισης της 4χρονης  μέχρι τη δήλωση εξαφάνισης της στην αστυνομία και το χαμόγελο του παιδιού.

Πάντως ως επικρατέστερο σενάριο φαντάζει ,αυτή τη στιγμή, το γεγονός να απομακρύνθηκε μόνο του το παιδί με αποτέλεσμα να χαθεί και να μη μπορεί να γυρίσει πίσω.

Όταν εντοπίστηκε το κοριτσάκι ήταν φοβισμένο και πεινούσε γι αυτό άλλωστε οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Χαϊδαρίου του έδωσαν λίγο νερό και τσουρέκι.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού υπήρξε τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό του . Η μάντρα αυτοκινήτων του παππού της από την οποία χάθηκε, εξερευνήθηκε από αστυνομικούς, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, χωρίς όμως να παρατηρηθούν περίεργες κινήσεις κατά τις ώρες των ερευνών .

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Το παιδί που εντοπίστηκε από έναν άνδρα του λιμενικού καθώς και από δύο γυναίκες, παρέμεινε για δεύτερο 24ωρο στο νοσοκομείο Παίδων για προληπτικούς λόγους, ενώ σήμερα πιθανότατα να πάρει εξιτήριο.

Στο πλευρό της μικρής, που ζητάει συνεχώς τη μαμά της ενώ έχει ξεσπάσει και αρκετές φορές σε κλάματα, βρίσκεται συνέχεια η θεία της Ελισάβετ, ενώ την επισκέπτεται και ο παππούς της.

Το κοριτσάκι, το οποίο έχει γρατζουνιές στα χεράκια και τα ποδαράκια του αλλά και κάποιες μελανιές πιθανότατα από διάφορα κλαδιά, παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο  χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποιο σημάδι που να αποδεικνύει πως του ασκήθηκε βία ώστε να δικαιολογήσει το σενάριο της αρπαγής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Μαρία έχει δώσει διάφορες απαντήσεις στους ψυχολόγους  για το τι έγινε και χάθηκε όπως ότι ακολούθησε ένα σκυλάκι και ένα αλογάκι με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από του γονείς της, αλλά και ότι την άφησε στο δάσος η μαμά της.

«Περπατούσα μόνη μου μέσα στα χωράφια, τη νύχτα κουράστηκα και ξάπλωσα κάτω στο χώμα και τα χορτάρια για να κοιμηθώ. Μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατάω».

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Σήμερα αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οι γονείς του κοριτσιού, στους οποίους ο εισαγγελέας εχθές άσκησε ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία.

Το ζευγάρι που κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες επιμένει στην εκδοχή ότι κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

Αυτός άλλωστε ήταν ο ισχυρισμός από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση και του παππού της Μαρίας, ο οποίος σημείωσε πως λόγω των οικονομικών διαφορών που έχει με αθίγγανους εξαιτίας της μάντρας αυτοκινήτων που διατηρεί, θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι κάποιο χέρι άρπαξε το παιδί και μάλιστα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι γνωρίζει και ποιος μπορεί να ήταν.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η θεία της 4χρονης η οποία υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει ότι το παιδί πέρασε μόνο του τη νύχτα έξω, με τόσο κρύο που είχε φορώντας ένα ελαφρύ ρούχο χωρίς τουλάχιστον να έχει αρρωστήσει, σημειώνοντας επίσης ότι είναι φύσης αδύνατο να κατάφερε να διέσχισε τη συγκεκριμένη απόσταση των τεσσάρων χιλιομέτρων μέχρι το σημείο εντοπισμού της, με τα πόδια μόνο του.

Κάτια Νιάκαρη

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...