Τα 1,6 δις ευρώ έφτασαν οι επιστροφές φόρου τον Σεπτέμβριο!

Τα 1,6 δις ευρώ έφτασαν οι επιστροφές φόρου τον Σεπτέμβριο!

Σε μαζικές επιστροφές φόρων, ύψους 1,6 δις ευρώ, προχώρησε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον Σεπτέμβριο!  Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η επιτάχυνση των διαδικασιών για την διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεων, φέρνει πιο κοντά και την επίτευξη του μνημονιακού στόχου πληρωμής 1,2 δις ευρώ των ληξιπροθέσμων προς ιδιώτες, από το δημόσιο. Ο στόχος, είναι η πληρωμή 800 εκατ. ευρώ προς ιδιώτες, από τα λεφτά της προηγούμενης υποδόσης του ελληνικού προγράμματος, που ήδη έχει εκταμιευτεί και άλλα 400 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Η επίτευξη αυτού του στόχου, θα φέρει την αποδέσμευση άλλων 800 εκατ. ευρώ, που είναι η β’ υποδόση.

Ειδικά, για τις επιστροφές φόρων, έγινε γνωστό ότι ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής,  έχει ζητήσει από όλες τις εφορίες της χώρας να ενημερώσουν αναλυτικά και ανά ΑΦΜ την ΑΑΔΕ σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις επιστροφές και αναλυτικά εξήγηση γιατί καθυστερούν όσες ακόμα εκκρεμούν.

Στην αρχή του Σεπτεμβρίου, οι υποχρεώσεις του δημοσίου για επιστροφές φόρων που έχουν κοκκινίσει, δηλαδή έχουν ξεπεράσει τις ενενήντα ημέρες, είχαν φτάσει τα 2,5 δις ευρώ. Στο τέλος του μήνα είχαν φτάσει τα 1,25 δις ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303671-Ta-1-6-dis-eyro-ephtasan-oi-epistrophes-phoroy-ton-Septembrio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...